Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Banská Bystrica, Zvolen a Sliač adresovali poslancom NR SR list: Budúcnosť letiska im nie je ľahostajná

Ján Nosko
Ján Nosko (Zdroj: TASR / Branislav Račko)

BANSKÁ BYSTRICA - Primátor Banskej Bystrice Ján Nosko a primátorky Zvolena Lenka Balkovičová a mesta Sliač Ľubica Balgová adresovali poslancom Národnej rady (NR) SR spoločný list, v ktorom zdôrazňujú, že podobne ako im ani občanom týchto regiónov nie je ľahostajná budúcnosť letiska Sliač.

Žiadajú záruky, že civilná časť letiska zostane aj v budúcnosti zachovaná. Informoval o tom v piatok na sociálnej sieti Nosko.

„V týchto dňoch pozorne sledujeme situáciu okolo dohody o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA. Spolu s primátorkami Zvolena a Sliača žiadame poslancov o zodpovedné posúdenie zmluvy a zároveň ich prosíme, aby nám poskytli záruky, že jej uzatvorením nedôjde k ohrozeniu zdravia a bezpečnosti obyvateľov regiónu a najmä, že civilná časť letiska Sliač zostane zachovaná,“ konštatoval banskobystrický primátor.

Poslancov NR SR a zástupcov ministerstva obrany žiadajú o stretnutie, na ktorom chcú byť detailne informovaní o tom, ako konkrétne zmluva ovplyvní život ľudí v ich mestách a okolitých obciach.

Viac o téme: LetiskoDohodaListObranaUSANR SRSliač
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu