Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Vatikánsky nuncius zomrel na KORONAVÍRUS: Cirkev poprela, že by sa nakazil v Šaštíne

Návšteva pápeža Františka v Šaštíne Zobraziť galériu (2)
Návšteva pápeža Františka v Šaštíne (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

BRUSEL/VATIKÁN - Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19, ktoré dostal počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku. Informoval o tom taliansky denník La Stampa.

13:19 Aktualizované  K správe zaujala stanovisko aj Konferencia biskupov Slovenska: "Správa o tom, že zomrel arcibiskup Mons. Aldo Giordano sa nás všetkých bolestne dotkla a je nám veľmi ľúto, že nás tento vzácny duchovný otec a významný diplomat opustil." 

Ďalej dodávajú, že Mons. Aldo Giordano počas apoštolskej cesty Svätého Otca v dňoch 12.-15. septembra 2021 Slovensko nenavštívil, a teda nebol ani na slávnostnej svätej omši v Šaštíne.

Nuncius nemal ukončený vakcinačný cyklus

Neapolský denník Il Mattino píše, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov, medzi nimi aj vtedajší predseda Rady európskych biskupských konferencií kardinál Angelo Bagnasco a tiež niekoľko nunciov.

Návšteva pápeža Františka v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

Ako uvádza ďalej Il Mattino, Giordano "nemal ukončený vakcinačný cyklus". Hospitalizovaný bol na jednotke intenzívnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici v belgickom Leuvene, kde aj zomrel. Talian Giordano sa stal vatikánskym nunciom pri EÚ v máji tohto roku, keď nahradil francúzskeho arcibiskupa Alaina Lebeaupina.

Viac o téme: PápežSlovenskoKoronavírusNunciusŠaštín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu