Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Musíme potlačiť hnev: Nikto zodpovedný nepochybuje, že lockdown je nutný, myslí si Vallo

Primátor Bratislavy Matúš Vallo
Primátor Bratislavy Matúš Vallo (Zdroj: FOTO TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Musíme potlačiť hnev a dúfať, že za dva týždne sa situácia v nemocniciach stabilizuje a aspoň očkovaní proti ochoreniu COVID-19 sa budú môcť vrátiť k životu pred lockdownom. Vyhlásil to bratislavský primátor Matúš Vallo. Bratislava totiž patrí v rámci Slovenska medzi oblasti s najvyššou zaočkovanosťou. V hlavnom meste je zaočkovaných 64 percent obyvateľov.

Jedine očkovanie vás zachráni, prestaňte veriť bláznom, ktorí vám tvrdia opak, povedal Matovič

Jedine očkovanie vás zachráni, prestaňte veriť bláznom, ktorí vám tvrdia opak, povedal Matovič (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"V tejto situácii asi nikto zodpovedný nepochybuje, že vládou schválený lockdown je nevyhnutný," podotkol Vallo s tým, že situácia na Slovensku sa dramaticky zhoršila a nemocnice prestávajú zvládať nápor pacientov s COVID-19. Primátor deklaruje, že Bratislavčania urobili všetko, čo urobiť mohli. "Aj preto sme niekoľko týždňov zotrvávali v červenej farbe, zatiaľ čo zvyšok Slovenska sa postupne menil na bordový a čierny. Bohužiaľ, iní nás nenasledovali, a preto ani naše úsilie nestačilo k tomu, aby sme túto situáciu odvrátili," podotkol. Obyvateľov hlavného mesta vyzval k dodržiavaniu pravidiel.

Na Slovensku bude počas najbližších dvoch týždňov platiť tzv. lockdown. Znamená to zatvorené reštaurácie, kaviarne, obchody (okrem tých základných ako potraviny, lekárne či drogérie), zákaz navštevovať športové podujatia alebo organizovať večierky.

Viac o téme: OčkovaniePandémiaBratislavaKoronavírusMatúš ValloLockdown
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu