Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Sabaka, ktorý žaluje Uhríka s Mazurekom: Financie má vyriešené! Odkiaľ na to zoberie peniaze?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: FB / Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Otázku financií má vyriešenú. Lekár Peter Sabaka pred časom oznámil, že proti šíreniu nepravdivých informácií v súvislosti s jeho osobou sa bude brániť súdnou cestou. Žalovať chce bývalých kotlebovcov Milana Mazureka a Milana Uhríka. Chodenie po súdoch však nebýva zadarmo, tým sa ale už lekár trápiť nemusí.

Sabaka sa obrátil na súdy, pretože podľa vlastných slov považuje za neprípustné, ak sa zdravotník a učiteľ stane terčom nepravdivého ohovárania v záujme politického boja. "Obzvlášť ak nepravdy takto šírené môžu podkopávať naše snahy v boji s pandémiou. Hnevá ma to a myslím si, že by s tým mal niekto niečo robiť. A na koľko si myslím, že hnevať sa, ale nič neurobiť nestačí, rozhodol som sa konať a bojovať," uviedol.

Sabaka, ktorý žaluje Uhríka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Občiansko-právny spor je však spojený aj s poplatkami. Sabaka prezradil, že v tomto smere dostal pomocnú ruku. "Behom menej ako 24 hodín darovali a vyzbierali dobrí ľudia dostatok financií na to, aby sme mohli podať žalobu a uniesli sme finančné nároky súdneho sporu. Nesmierne ďakujem," uviedol.

Dodal, že peniaze, ktoré neminú, rovnako ako peniaze, ktoré by prípadne vysúdili, venujú na dobročinné účely. "Síce som presvedčený že mi konaním žalovaných pánov vznikla ujma (minimálne nemajetková), myslím, že je správne. Prípadne získané peniaze by bolo dobré využiť v prospech pacientov s ochorením COVID-19, ktorí trpia aj dôsledkom neprávd a desinformácií, " napísal.

Lekár ešte v polovici októbra informoval, že žaluje bývalých kontlebovcov, europoslanca Milana Uhríka a poslanca Milana Mazureka, obaja dnes v strane Republika. Mazureka chce žalovať za to, že ho nepriamo spája so smrťou malého chlapca v rómskej osade Jarovnice. Toho tamojšia pediatrička neošetrila, pretože jeho matka nebola zaočkovaná a nepreukázala sa ani negatívnym výsledkom testu.

Sabaka, ktorý žaluje Uhríka
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Žaloba na Uhríka zasa súvisí s cenou J. M. Hurbana, ktorú mu udelil predseda parlamentu Boris Kollár za prácu na klinike, kde sú hospitalizovaní pacienti s ťažkým priebeho ochorenia Covid-19. Tá je spojená s finančnou odmenou 28-tisíc eur. Uhrík sa vyjadril, že Sabaka dostal odmenu za schvaľovanie pandemických opatrení.

Milan Uhrík
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

„Už mám toho dosť. Beriem to ako službu spoločnosti. Nemôže si niekto získavať politickú podporu tým, že o niekom rozširuje nepravdy. To nie je čistá hra,“ priniesol pred časom Sabakove slová portál Aktuality.sk. Uhríka žaluje symbolicky o 28-tisíc eur, od Mazureka chce 20-tisíc eur.

Viac o téme: PoplatkyŽalobaSúd Milan MazurekMilan UhríkPeter Sabaka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu