Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Porušovanie ľudských práv zvyšuje nestabilitu a obmedzuje prosperitu, tvrdí Ivan Korčok

Ivan Korčok
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Porušovanie ľudských práv zvyšuje nestabilitu a obmedzuje prosperitu. Pripomenul to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok (nominant SaS), ktorý spolu s predsedom vlády SR Eduardom Hegerom (OĽANO) a ministerkou spravodlivosti Máriou Kolíkovou otvoril na pôde rezortu diplomacie medzinárodnú konferenciu na podporu ľudských práv a demokracie.

„Cieľom podujatia je diskutovať o hodnotovej zahraničnej politike Slovenskej republiky a podpore angažovanosti Európskej únie v oblasti posilnenia demokracie a základných práv a slobôd ako základného predpokladu pre stabilitu vo svete. Na konferencii bude tiež predstavená Koncepcia podpory ľudských práv a demokracie vo svete, rezortného dokumentu prijatého v máji 2021,“ uviedol minister Korčok.

Moderná diplomacia má podľa neho využívať všetky dostupné nástroje v záujme Slovenska a jeho občanov, pričom nemožno zabúdať ani na ochranu demokratických princípov. "Slovensko nie je pasívny pozorovateľ, ktorý len prijíma výhody stability a prosperity. Musíme posilňovať demokratické inštitúcie a spoločne čeliť novým výzvam," skonštatoval Korčok. Slovensko prispieva k tomuto snaženiu napríklad rozvojovou spoluprácou či politicky. "Väčší dôraz pritom chceme klásť na podporu politických a občianskych práv, osobitne slobodu médií," doplnil šéf diplomacie.

Konferencie sa zúčastnili hostia z prostredia medzinárodných organizácií, vládni predstavitelia, zástupcovia parlamentu, občianskej spoločnosti, médií, súkromného sektora a veľvyslanci akreditovaní na SR.

Viac o téme: Ľudské právaIvan KorčokMária KolíkováEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu