Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Manželka známeho herca na súde: Vravel mi, že Pavol Rusko chcel zlikvidovať Volzovú

Herec Ľubomír Gregor Zobraziť galériu (2)
Herec Ľubomír Gregor (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - Herca Ľubomíra Gregora obžalovaný exriaditeľ TV Markíza Pavol R. tlačil do nekalých vecí a Pavol R. chcel zlikvidovať svoju spoločníčku Sylviu Klaus-Volzovú. Pred Okresným súdom (OS) Bratislava II, ktorý pojednáva kauzu prípravy vraždy Klaus-Volzovej, tak vypovedala manželka zosnulého herca Ľubomíra Gregorová. Odvolala sa na viaceré informácie, ktoré mala od Gregora.

"Môj manžel mi hovoril, že by sa možno do takýchto nekalých vecí dal zatiahnuť, keby som nebola ja a maličká dcérka. Klaus-Volzovej Pavol Rusko podrážal nohy a nedovolil jej napriek tomu, že do TV Markíza doniesla svoje financie, aby rozhodovala. Nedovolil zamestnancom, aby sa s poškodenou rozprávali. Nedovolil jej nič robiť, z čoho bola ona nešťastná," uviedla svedkyňa.

"Gregor sa rozhodol odísť z Markízy. Gregor mi povedal na margo Pavla R., že je blázon, že sa spája s mafiou. Začal sa dištancovať od Pavla Ruska," zdôraznila. Gregor pomáhal Pavlovi Ruskovi rozbiehať TV Markíza, mal tam vlastný program a mal sa stať umeleckým riaditeľom. Podľa jej slov Gregor hovoril Pavlovi Rusko, aby Klaus-Volzovú vyplatil, čo však bývalý riaditeľ odmietal. Na strane druhej sľuboval hercovi dom v Záhorskej Bystrici. Gregor chcel z Markízy odísť.

Pavol Rusko na pojednávaní
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Ivan Kríž)

Svedkyňa najskôr nechcela veriť možnosti, že by Pavol Rusko chcel skutočne dať zlikvidovať Klaus-Volzovú. Považovala to za silné reči. Okrem Gregorovej vypovedal vo štvrtok pred súdom aj na doživotie odsúdený Alojz Kromka, alias Čistič. Naplánovaná je ešte výpoveď ďalších troch svedkov.

V kauze prípravy vraždy Klaus-Volzovej figuruje ako hlavný obžalovaný Pavol Rusko, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ prezývaný Kýbel, Mikuláš Černák a Miloš Kaštan. Štvrtkového procesu sa zúčastňuje len Pavol Rusko. Ostatní obžalovaní dali súhlas obhajcom na pojednávanie v ich neprítomnosti. Proces sa začal v máji 2019. Černák a Kaštan sa k činu priznali, Kýbel a Pavol Rusko vinu odmietajú.

Viac o téme: ManželkaSúd Pavol RuskoĽubomír Gregor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu