Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Rázny krok obľúbeného videoportálu: Bukovskému dali zbohom, zrušili mu kanál! Čo je dôvodom?

Igor Bukovský Zobraziť galériu (2)
Igor Bukovský (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA – Nepodporoval očkovanie, kritizoval ho, teraz prišiel trest. Známy dietológ Igor Bukovský využíval Youtube na propagovanie svojich názorov ohľadom COVID-19, no o svoje konto prišiel. Youtube Bukovskému na výstrahu vymazalo niektoré videá, no teraz prišla úplná stopka. Čo na to samotný Bukovský?

Bukovský sa netajil tým, že očkovanie proti koronavírusu mu nie je pochuti, kritizoval aj viaceré vládne opatrenia na zabránenie šírenia vírusu na Slovensku. Svoje názory prezentoval na viacerých sieťach, aj na platforme Youtube.

Archívne VIDEO Očkovanie je cesta von z pandémie, myslí si štátny tajomník Martin Klus

Očkovanie je cesta von z pandémie, myslí si štátny tajomník Martin Klus (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Tá však cez víkend voči Bukovského videám tvrdo zakročila a Bukovskému zrušila účet jeho ambulancie. Ako prvý o tom informoval portál zive.aktuality.sk. Bližšie informácie o tom, prečo sa platforma rozhodla pre takýto rázny krok, zatiaľ nie sú. Ak si kliknete na jedno z Bukovského videí, ktoré má zdieľané na svojej stránke na sociálnej sieti, Youtube vás informuje, že „tento účet bol zrušený z dôvodu porušenia pokynov pre komunitu služby Youtube“. Podľa portálu však Bukovského kritici pravidelne nahlasovali jeho videá platforme, čo malo za následok, že niekoľko videí mu na výstrahu zrušili.

Nenadávajte mne, ak ste v silnej emócii

Na zrušenie účtu poukázal aj Roman Hanajík, ktorý sa venuje hoaxom spojeným s koronapandémiou. Zbierania dezinformácií vo videách Dr. Bukovského asi stála za to. V YT zrušili kanál najsofistikovanejšiemu Covidovému dezinformátorovi aj bez môjho priameho pričinenia. Vestičky a sačká mu dlho pomáhali nositeľovi titulov MUDr. a PhD. prekĺzavať s bludmi medzi ľudí, ale pred chvíľou už na to ani v YT nemali nervy. Komu sa nepáči, v skupine je prehľad stoviek dezinformácií v jeho videách a slovami Dr. Bukovského na záver: Nenadávajte mne, ak ste v silnej emócii,napísal na sociálnej sieti Hanajík.

O Bukovského tvrdenia sa od začiatku pandémie koronavírusu opierajú najmä odporcovia opatrení a očkovania. Bukovský totiž od začiatku verejne kritizuje vládne opatrenia, rúška či očkovanie, zľahčuje pandémiu. Namiesto toho ľuďom odporúča posilňovanie imunity – napríklad užívanie vitamínu D, vyzdvihuje aj konzumáciu orechov. Okrem toho obhajoval aj užívanie lieku Ivermektín, ktoré sa využíva ako antiparazitikum vo veterinárstve.

Rázny krok obľúbeného videoportálu:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Youtube.com)

Bez vyjadrenia

Nedávno informoval aj o kontroverznej téme, že po očkovaní proti koronavírusu skončilo 82 percent tehotenstiev potratom. Za tieto slová sa však následne ospravedlnil a povedal, že si informácie nepreveril. Napriek tomu video, v ktorom nepravdy šíril, nechal na svojom účte „Dr. Bukovský – AKV“. Na ňom mal až 150-tisíc odberateľov.

Bukovský však má v zálohe aj ďalší kanál, cez ktorý doteraz nahral len zopár videí a má len zlomok odoberateľov. Aj v tomto prípade však hrozí, že oň Bukovský príde. Samotný Bukovský sa nateraz k zmazaniu kanálu nateraz nevyjadril.  

Viac o téme: OčkovanieYoutubeIgor BukovskýZrušenie účtuRoman Hanajík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu