Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Obvinili bývalého šéfa operatívcov NAKA Jána Kaľavského

Ján Kaľavský
Ján Kaľavský (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry v utorok obvinil bývalého šéfa operatívcov Národnej kriminálnej agentúry Jána Kaľavského.

archívne video

Sudca nevyhovel prokurátorovi a šéfa operatívcov NAKA Jána Kaľavského neposlal do väzby (Zdroj: Topky.sk)

Vyplýva to zo stanoviska Generálnej prokuratúry (GP) SR. Informoval o tom spravodajský portál tvnoviny.sk.

Emotívny Kaľavský po rozhodnutí súdu: VIDEO Je to komplot! Bol som prototyp policajta, aký má byť

"Prokurátor ÚŠP dňa 21. septembra 2021 vzniesol obvinenie osobe J. K. pre pokračujúcu korupčnú trestnú činnosť spáchanú v súbehu s pokračujúcim trestným činom zneužívania právomoci verejného činiteľa," povedal hovorca GP SR Dalibor Skladan. Doplnil, že vzhľadom na aktuálne štádium trestného stíhania nie je možné sprístupniť podrobnejšie informácie.

Druhé obvinenie

Šéfa bratislavských operatívcov Jána Kaľavského zadržali uz v máji, keď Inšpekcia Národnej kriminálnej agentúry chcela zadržať aj svojho bývalého šéfa Branislava Zuriana. Ten však bol odcestovaný. NAKA mu na byte vylomila dvere a urobila domovú prehliadku. Kaľavského vtedy obvinili zo zneužitia právomocí verejného činiteľa, ako aj z vynášania utajovaných informácií.

Kaľavský mal podľa obvinenia informovať Petra Košča, ktorý je momentálne na úteku, že má byť zadržaný. Kaľavského spojitosť s Koščom by mohla potvrdzovať aj fotografia Kaľavského auta pred Koščovým domom. O tom už skôr informovala televízia Markíza. Obvinený šéf bratislavských operatívcov sa však k otázkam o vzťahu ku Koščovi nijako nevyjadril. Povedal len toľko, že podľa neho ide o komplot.

Kaľavský nakoniec nebol väzobne stíhaný, dôvodom boli podľa súdu nesplnené materiálne podmienky väzby. Prokurátor voči rozhodnutiu okresného súdu podal sťažnosť, no neskôr ju vzal späť. 

Viac o téme: Obvinenie NAKAJán KaľavskýŠéf operatívcov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu