Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Novinárov Tódovú a Čikovského obvinili! Trestné oznámenie podal exsiskár Peter Tóth

Novinárov Moniku Tódovú a Konštantína Čikovského obvinili. Trestné oznámenie podal bývalý kamarát Mariana Kočnera, Peter Tóth. Zobraziť galériu (2)
Novinárov Moniku Tódovú a Konštantína Čikovského obvinili. Trestné oznámenie podal bývalý kamarát Mariana Kočnera, Peter Tóth. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Novinárov z DenníkaN Moniku Tódovú a Konštantína Čikovského obvinil vyšetrovateľ z okresného policajného riaditeľstva Bratislava III. František Spusta. Trestné oznámenie podal Peter Tóth.

Peter Tóth vypovedal proti Marianovi Kočnerovi aj v kauze tzv. motákov

archívne video

Peter Tóth prišiel vypovedať v kauze motákov, v ktorej je obžalovaný Marian Kočner (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

Bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby a exkamarát odsúdeného Mariana Kočnera, ktorý je aj obžalovaný z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, podal trestné oznámenie na novinárku Moniku Tódovú a novinára Konštantína Čikovského z DenníkaN. Nepáčilo sa mu, že v DenníkuN pred tromi rokmi zverejnili, že práve Tóth je utajeným svedkom v prípade vraždy Kuciaka a svedčí proti Kočnerovi. 

Hustá atmosféra na súde! VIDEO Kočner tvrdí, že Tóth klame: Exsiskár ho nazval kriminálnikom

Tódová a Čikovský sú bvinení z ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti a podľa Trestného zákona im hrozí ročné väzenie. Obvinení sú za článok, ktorý zverejnili 22. októbra 2018, teda pred tromi rokmi. V článku sa písalo, že Peter Tóth na polícii vypovedal, že pred vraždou Jána Kuciaka, na pokyn Mariana Kočnera, sledoval novinárov. V texte sa spomína aj to, že Tóth je v tomto prípade utajeným svedkom. 

Prvé trestné oznámenie Tóthovi odmietli, ten však podal sťažnosť, o ktorej rozhodoval prokurátor bratislavskej prokuratúry. Ten rozhodol o obvinení. Podľa uznesenia o obvinení sa verejnosť "mohla o svedeckej výpovedi Mgr. Petra Tótha v postavení utajeného svedka dozvedieť len v dôsledku toho, že obvinená Monika Tódová a obvinený Mgr. Konštantín Čikovský identitu vyzradili v predmetnom článku."

Novinárov Moniku Tódovú a
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Instagram/Monika Tódová)

Odhalením identity Tótha, tak podľa dokumentu, mohli ohroziť jeho bezpečnosť, pretože v tom čase nikto nevedel a ani nemohol vedieť, koľko potenciálnych komplicov vrahov Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, je ešte na slobode. 

Viac o téme: Obvinenie Monika TódováKonštantín ČikovskýPeter Tôht
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu