Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezidentka aktérov kauzy v polícii vyzýva na objasnenie konania: Plánuje sa stretnúť s Hegerom

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyzýva všetkých aktérov kauzy v Policajnom zbore na objasnenie svojho konania. Reaguje tak na aktuálne dianie v polícii a bezpečnostných zložkách. V najbližších dňoch sa v tejto súvislosti zároveň plánuje stretnúť s premiérom Eduardom Hegerom (OĽANO). Informoval o tom hovorca hlavy štátu Martin Strižinec.

"Pri vyšetrovaní káuz tohto rozmeru je dôležité nielen to, aby bolo dôveryhodné a spravodlivé, ale aby sa tak aj javilo. Žiaľ, dnes sa javí skôr tak, že policajné štruktúry si navzájom vyrovnávajú účty. Vyzývam všetkých aktérov tejto kauzy, aby verejne objasnili svoje konanie," uvádza v reakcii Čaputová.

Aktuálne dianie v polícii a bezpečnostných zložkách má byť aj témou mimoriadneho zasadnutia Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť, ktorý bude v piatok (17. 9.) popoludní. Oznámenie o zasadnutí výboru prišlo po informácii, že Úrad inšpekčnej služby (ÚIS) mal zadržať niekoľko vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) z kauzy Očistec. Vyšetrovateľ ÚIS zároveň obvinil štyroch príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry (NAKA).

Svojich kolegov sa jednohlasne zastali vyšetrovatelia 1. a 2. oddelenia vyšetrovania odboru Bratislava Národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru (OBA NAKA PPZ). Premiér v utorňajšom videu vyhlásil, že na Slovensku vrcholí zápas o právny štát. Hoci ide podľa neho o ťažký boj, občanov ubezpečil, že jeho vláda zápas nevzdá. Odkázal, že mafia a korupcia budú porazené.

Viac o téme: PrezidentkaPolícia KauzyZuzana ČaputováEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu