Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

AKTUÁLNE Viedenské letisko na pár hodín uzavreli: Zrušili lety, ľudia čakali hlava na hlave

(Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA/VIEDEŇ - Viedenské letisko Schwechat uzavreli. Všetky lety minimálne na dve hodiny zrušili. Vo vnútri sú stovky cestujúcich. Tí čakajú aj pred budovou. Okrem toho sa na diaľnici tvoria kolóny až po Bratislavu. Krátko pred siedmou obnovili opäť všetky lety, malo ísť o falošný poplach.

Podľa našich informácií sa kvôli uzavretému letisku tvoria kolóny na diaľnici až po Bratislavu. Stovky cestujúcich momentálne čakajú na letisku, kým sa dozvedia viac. Oficiálne zatiaľ nič nie je známe. Na situáciu na mieste dohliadajú policajti. 

Aktualizované 19:30 Všetky lety sú obnovené, malo ísť o falošný poplach

"V dôsledku falošného poplachu došlo k čiastočnému prerušeniu prevádzky letiska. Všetky obmedzenia už boli zrušené, prevádzka je opäť kompletná. Ospravedlňujeme sa za nepríjemnosti pre cestujúcich," informovalo letisko na Facebooku. Bombový poplach sa ukázal ako falošný. Operácia sa začala o piatej a trvala zhruba hodinu a pol.

Na letisku našli podozrivú batožinu

Jeden z cestujúcich, ktorý sa nachádza na mieste na sociálnej sieti Twitter uviedol, že dôvodom je zrejme podozrivá batožina. Práve kvôli tomu mali letisko uzavrieť. "Nemáme žiadne informácie, žiadne miesto pre tisícky ľudí, aby sme mohli dodržať odstupy," napísal jeden z cestujúcich. 

Nie všetci však vedia, čo sa na letisku deje. Ďalší z cestujúcich napísal, že čakajú už 40 minút, nikam sa nepohli a nevedia, čo sa deje. Niektorí čakajú už v lietadle. "V lietadle čakáme už viac ako 50 minút. Pilot nám povedal, že všetky spoje odlety aj prílety sú pozastavené kvôli podozreniu, že v niektorej z batožín je bomba. Momentálne to prehľadávajú," napísal. 

 

Viac o téme: LetiskoViedeňSchwechatPodozrivá batožina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu