Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

PRÁVE TERAZ Odsúdený Filo z Čistého dňa je už v rukách polície: Skrýval sa v Bratislave!

Jakub Filo Zobraziť galériu (4)
Jakub Filo (Zdroj: Peter Pčolinský/FB)

BRATISLAVA - - Päť rokov a štyri mesiace - presne toľko si má odpykať kuchár zo škandalózneho resocializačného centra Čistý deň za to, že sexuálne zneužil vtedy len 14-ročnú chovankyňu. Jakub sa však pred policajtmi skrýval.

Jakub Filo, kuchár z Čistého dňa, bol odsúdený za sexuálne zneužívanie 14-ročnej chovankyne. Do výkonu trestu sa však nechystal, polícia po ňom vyhlásila pátranie. Podľa našich informácii ho už však našla - skrývať sa mal v jednom z podnájmov v bratislavskej Vrakuni. Fila zadržali Lovci lebiek PPZ.

Jakub Filo z Čistého
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: minv.sk)

Bol to práve prípad Fila, ktorý odštartoval tortúru okolo resocializačného dňa Čistý deň. Ten prevádzkovali manželia Tománkovci, ktorí mali blízko aj k dnes už odsúdenému mafiánovi Marianovi Kočnerovi. 

PRÁVE TERAZ Odsúdený Filo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/Martin Havran)

"Zavolal ma na cigu, že nech si idem zapáliť a vlastne potom prišiel za mnou na izbu a vyspala som sa s ním. Povedal, že tam budem mať nejaké výhody," hovorila vtedy chovakyňa Natália, ktorú Filo sexuálne zneužil. "Tak on mi povedal, presne si to pamätám, že bude chodiť Ježiško, keď budem dobrá," dodala.

V kauze Čistý deň išlo o to, že namiesto toho, aby sa drogovo závislé deti liečili v ústave, mali im byť podávané omamné látky a mali byť sexuálne zneužívané. Vtedajšie vedenie - Zuzana Miková Tománková a Peter Tománek - potvrdili aj to, že ich zverenkyňa Natália mala sex s Filom. Tvrdili však, že dobrovoľne. V roku 2017 z centra ušli dve chovankyne a podali na resocializačné zariadenie trestné oznámenie.

PRÁVE TERAZ Odsúdený Filo
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Foto: Sme rodina)

Viac o téme: KauzaPolícia Čistý deňJakub Filo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu