Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slováci už môžu cestovať do Chorvátska bez obmedzení, tvrdí Martin Klus

Martin Klus
Martin Klus (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Slováci už môžu do Chorvátska vstupovať aj bez potvrdenia o teste alebo potvrdenia o očkovaní či o prekonaní ochorenia COVID-19. Po novom stačí iba občiansky preukaz alebo pas. Chorvátsko zaradilo Slovensko medzi zelené krajiny. Informoval o tom v piatok večer (18. 6.) na sociálnej sieti štátny tajomník rezortu diplomacie Martin Klus (SaS).

"Napriek tomu cestovateľom do Chorvátska, aj na základe informácií od našich kolegov a kolegýň zo Zastupiteľského úradu SR v Záhrebe, odporúčame pred cestou vypĺňať formulár EnterCroatia pre ľahšie a rýchlejšie vybavenie na hraniciach," spresnil Klus. Formulár je dostupný na stránke https://entercroatia.mup.hr/.

Štátny tajomník predpokladá uvoľnenie podmienok pre Slovákov aj zo strany ďalších krajín. "Keďže sa Slovensko po dlhých mesiacoch konečne objavilo na mape Európskeho centra pre prevenciu a kontrolu chorôb (ECDC) ako zelené, predpokladám, že sa staneme „zelení“ aj na českom cestovateľskom semafore," dodal Klus. To by pre občanov Slovenska znamenalo cestovanie do Česka bez akýchkoľvek obmedzení.

Viac o téme: Cestovanie ChorvátskoMartin KlusZelené krajiny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu