Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalšie zmätky v očkovaní! Otvorili registráciu pre deti od 12 rokov a teraz... Rušenie termínov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: hangthebankers.com)

BRATISLAVA - Na Slovensku je možné očkovať vakcínou od spoločnosti Pfizer/Biontech aj deti od 12 rokov. Tisíce rodičov ich tak zaregistrovali aj preto, aby mohli ísť do letných táborov. Avšak termíny sa zrazu rušia.

Archívne video

Vláda odobrila očkovanie vakcínou Sputnik V na Slovensku, umožnia aj voľný výber vakcín (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ako informovala televízia Markíza, štát niektoré deti zaočkoval, iným, ktorým Národné centrum poslalo SMS správy s termínmi, ich zrazu zrušil. "Rozhodli sme sa niektoré očkovania stiahnuť, niektoré sa uskutočnili. Zrealizovali sme to pre to, aby sme ich pustili, až keď to bude pedantne nastavené aj po diskusii s pediatrami," ozrejmila pre televíziu hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Očkovanie proti COVIDU s odstupom rokov: Odborníci poskytli jasnú odpoveď, naša imunita hlási dobré správy

Čakáreň pre deti sa totiž mala otvoriť najmä preto, aby sa zistil záujem, koľko z nnich by rodičia chceli dať zaočkovať. Zatiaľ ich je menej ako polovica. Prečo však dostali termíny a neostali len v čakárni, známe nie je. Pri očkovaní detí však musí byť prítomný pediater. Teda, keď bol v očkovacích centrách, deti zaočkovali a keď tam nebol, termíny im zrušili. 

"Rozhodli sme sa, že to pozastavíme, aby sme to mali dobre nastavené a fungovalo očkovanie v praxi," dodala Eliášová. Hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre deti a dorast Elena Prokopová sa ospravedlnila rodičom za vzniknutú situáciu. Deti by vraj mali dostať náhradné termíny a malo by sa tak stať do pár dní. 

Viac o téme: DetiOčkovaniePrerušenieKoronavírusCovid-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu