Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Ďalšie DETAILY exkluzívneho prieskumu politických strán: Kto sú aktuálni voliči a aj o tom, kto rástol najviac!

Predstavujeme ďalšie detaily exkluzívneho prieskumu. Zobraziť galériu (5)
Predstavujeme ďalšie detaily exkluzívneho prieskumu. (Zdroj: SITA/Branislav Bibel, Topky/Vlado Anjel, Ján Zemiar, TASR - Dušan Hein, FB/Gabriel Tóth)

BRATISLAVA - Vo včerajšom prieskume agentúry Actly, ktorý sme vám včera exkluzívne predstavili, ste mohli vidieť najnovší záujem či nezáujem respondentov o jednotlivé aktuálne politické subjekty. Ich politický výtlak však nie je všetko, čo ponúkané dáta odhalil. Nahliadli sme aj na jednotlivé zloženie respondentov či preferenčný nárast strán za posledný polrok.

Robert Fico chytil druhý dych: Takto ste predsedu Smeru už dlho nevideli! (Zdroj: FB/Robert Fico)

V rýchlosti si len zhrnieme, že podľa posledných dát z Actly je na čele stále Hlas-SD Petra Pellegriniho s 22,5 percentami. Prekvapil ale Smer-SD, ktorý predbehol už aj doteraz druhú SaS a so 14,8 percentami sa umiestnil za Hlasom. Na treťom mieste je teda SaS s 11,6 percentami, nasleduje OĽaNO s 8,3 percentami, Progresívne Slovensko so 7,5 percentami.

Pod hranicou siedmich percent je prekvapujúco s nárastom na 6,3 percenta KDH, no pohoršila si aj Sme rodina, ktorá už balansuje na piatich percentách. Nárast hlási aj strana exkotlebovcov Republika, ktorá by sa prvýkrát s 5,4 percentami dostala do parlamentu.

Ďalšie DETAILY exkluzívneho prieskumu
Zobraziť galériu (5)

 


Najnovší EXKLUZÍVNY prieskum potvrdil trend totálneho pádu vládnych strán: Smer sa približuje Hlasu


Dnes sa pozrieme aj na ďalšie čísla. Zaujímavá je napríklad sekcia, či by respondenti vôbec išli voliť. Tých rozhodnutých pre voľby je 60 percent, tých skoro rozhodnutých je 26 percent. Tých, čo by pravdepodobne nešli voliť je 8 percent a tých, ktorí by určite nešli voliť 6 percent.

Ďalšie DETAILY exkluzívneho prieskumu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Actly)

V poslednom prieskume je 52 percent žien a 48 percent mužov. Zastúpenie majú skôr ľudia od 30 do 49 rokov so slovenskou národnosťou. Najviac respondentov pochádzalo z Prešovského a Košického kraja.

Ďalšie DETAILY exkluzívneho prieskumu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Actly)
 

Kto rástol a klesal za posledný polrok

Najväčšiu zmenu v politických preferenciách zaznamenala strana Smer –SD s najlepším výsledkom od vzniku strany Hlas. Smer zrejme posilnili najmä nestáli voliči strany Sme rodina, ktorá klesla takmer na úroveň z konca roka 2020. Aj v júni pokračoval kontinuálny pokles OĽaNO a mierny nárast KDH. 

Ďalšie DETAILY exkluzívneho prieskumu
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Actly)

Viac o téme: PrieskumPolitické stranyActly
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu