Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sulík otvorene! Jasný odkaz Matovičovi: Ak by odišiel z vlády, bolo by menej kríz

Richard Sulík a Igor Matovič
Richard Sulík a Igor Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Koaličná strana SaS viac nepodporí núdzový stav, na koaličnú radu predložila alternatívne riešenie. Odmieta tiež zvyšovanie daní, podobný návrh by vetovala. Predseda strany a vicepremiér Richard Sulík to uviedol v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo, v ktorej diskutoval s podpredsedom parlamentu Jurajom Blanárom (Smer-SD).

Konflikt v relácii TA3! Kolíkovej praskli nervy: VIDEO Poriadne sa obula do novej moderátorky

"Ak by Igor Matovič (OĽANO) naozaj odišiel, vláda by bola pokojnejšia, mali by sme menej kríz," povedal Sulík v súvislosti s otázkou o vyhrážkach ministra financií o odchode z vlády, ak sa mu nepodarí presadiť jeho návrhy pre rodiny. Tvrdí, že úvahu o 25-percentnej dani má priamo od Matoviča. Pokiaľ bude jeho navrhovaná pomoc rodinám založená na zvyšovaní daní, SaS ho nepodporí. "Nikdy nezahlasujeme za 25-percentnú daň," potvrdil aj Blanár.

VIDEO Liberáli odpovedajú na Matovičov plán daňovo-odvodovej reformy, Mihál ukázal svoju verziu

Liberáli odpovedajú na Matovičov plán daňovo-odvodovej reformy, Mihál ukázal svoju verziu (Zdroj: Topky/Maarty)

Sulík sa vyhol odpovedi na otázku, či má SaS záujem o vstup odídenkyne zo strany Za ľudí Andrey Letanovskej. V súvislosti s porušením zákazu vychádzania zo strany predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Juraja Drobu (SaS) Sulík zdôrazňuje potrebu primeraného trestu. Droba by mal podľa neho zaplatiť pokutu, nie odstúpiť z funkcie.

Blanár vidí riešenie súčasnej situácie vo vypísaní referenda a následných predčasných voľbách. "Budeme rešpektovať výsledky riadneho, platného referenda," povedal k téme Sulík. Podpredseda parlamentu tiež odmietol, že by sa opäť uchádzal o post predsedu Žilinského samosprávneho kraja.

Viac o téme: VoľbyReferendumVládaIgor MatovičRichard SulíkJuraj BlanárKrízy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu