Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Slovensko je v TOP 5 v počte úmrtí! Namiesto testovania sme mohli mať 10 nemocníc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Analytici z platformy Dáta bez pátosu zverejnili ďalšie zaujímavé porovnanie. Navyše tvrdia, že za peniaze, ktoré nás stálo antigénové testovanie, sme mohli mať postavených 10 nemocníc.

Ľudia využívajú na testovanie slnečné počasie (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Testujeme a testujeme, no napriek tomu sme v TOP 5 medzi európskymi krajinami s najvyšším počtom úmrtí na milión obyvateľov. "Česko a Maďarsko sú a už aj zostanú na čele rebríčka podľa počtu úmrtí na počet obyvateľov (na 1 milión). Poradie si vymenia a náš južný sused sa potiahne bližšie k 3000 a určite túto hranicu prekoná. Slovensko je v rovnakej definícii na počte 2500 (pozajtra) a sme spolu s Českom a Maďarskom v TOP5 (mimo malých krajín pod 1 mil. obyvateľov). Ale my vykazujeme úmrtia s oneskorením a dnes ich máme denne viac ako dvakrát tak veľké Česko," píšu analytici z platformý Dáta bez pátosu. 

KORONAVÍRUS Dáta bez pátosu si rypli do zdravotníckeho rezortu: Veď vám tam chýbajú tieto čísla!

Analytici tvrdia, že aj napriek tomu, že antigénové testovanie bývalý premiér Igor Matovič a exminister zdravotníctva vyhlásili za "atómovú zbraň" a že ostatné krajiny nás budú nasledovať, nič také sa neudialo. Žiadna iná krajina netestuje tak, ako Slovensko. 

DVE SUSEDNÉ KRAJINY - DVA RÔZNE PRÍBEHY (my len do počtu) ÚMRTIA: Česko a Maďarsko sú a už aj zostanú na čele rebríčka...

Uverejnil používateľ Dáta bez pátosu Streda 21. apríla 2021

"Za sumu, ktorú sme investovali do antigénových testov, sme mohli mať 10 takých nemocníc, akou je tá nová v Michalovciach. Aj s parkoviskom. Ale nebudeme mať ani jednu," dodávajú analytici. 

Viac o téme: TestovanieNemocniceAnalyticiDáta bez pátosu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu