Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Stylistka na rovinu: Učesať sa tak zle ako Heger chce skutočný talent! Matovič si zrejme myslí, že je Zeus...

Naši politici podľa stylistky nie sú lídrami. Nevedia sa obliecť ani reprezentovať. Zobraziť galériu (12)
Naši politici podľa stylistky nie sú lídrami. Nevedia sa obliecť ani reprezentovať. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Premiérovi Hegerovi sa s účesom stále nedarí dodržať estetické štandardy! Odborníčka na imidž však neskritizovala len jeho, ale aj ďalších predstaviteľov politickej moci. Nie sú podľa nej osobnosti a zbytočne nahrávajú opozícii! Za čo to schytali tentokrát?

Stylistka Andrea Ziegler si tentoraz posvietila nielen na odevy, ale aj účesy politikov. Odborníčka na imidž našim politickým predstaviteľom opakovane vyčíta, že sa nevedia obliecť, a teda ani reprezentovať. "Nejde však len o to, čo si človek oblečie a ani o cenu odevu. Ak má človek oblečené niečo, čo mu pristane a v čom sa cíti dobre, pôsobí sebavedomejšie," zhodnotila Ziegler s tým, že netreba zabúdať, že politici reprezentujú každého jedného občana, a to nielen doma, ale aj v zahraničí. 

Príchody ministrov na zasadnutie vlády (Zdroj: Vlado Anjel)

Heger účes je hotové umelecké dielo, reaguje stylistka

Podľa stylistky je učesať sa tak nepodarene, ako premiér Heger, doslova umenie. "Ja neviem, kto mu toto radí, ale nevyzerá to dobre. Už len keď sa naňho človek pozrie, tak ho to irituje a následne sa nesústredí na obsah," poznamenala stylistka na margo premiérovej "novej ofinky". "Účes pána premiéra je hotové umelecké dielo. Neviem, prečo sa ho tak urputne drží, keď je tak komentovaný. Podľa správnosti by mal kúsok košele trčať spod rukáva saka," dodala na margo premiérovho obleku. 

Ziegler upriamila pritom pozornosť aj na skutočnosť, že ak nás politici presviedčajú o svojej odbornosti a trvajú na tom, že sú "správnymi ľuďmi na správnom mieste", tak by si mali nechať poradiť aj oni, a to od ľudí, ktorí veci rozumejú – či už komunikácii, alebo aj štýlu a zovňajšku. "Každý politik by mal mať okolo seba tím ľudí, ktorí sa starajú o jeho zovňajšok, ale aj "banalitu", akou je účes," poznamenala Ziegler. 

"Premiér nevie poriadne stáť, kriví sa a už som spomínala, že keď stojí, tak pučí von brucho," podotkla s tým, že to na ľudí, a teda aj voličov, pôsobí podvedome nepríjemne a nedôveryhodne. "Naši vrcholní predstavitelia pre mňa nie sú politickými osobnosťami, skôr by som ich označila za neosobnosti," zdôraznila s tým, že príklad by si mali brať predovšetkým v zahraničí. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Komu by prospel šalátik?

Nitka neostala suchá ani na ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi. "Opäť vidíme zle padnúci oblek a ospravedlňujem sa, ale pán Naď v tom strihu vôbec nevyzerá dobre," poznamenala s tým, že ani v jeho prípade sa nedá povedať, že by mal správne držanie tela.

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na to, že politici priznali počas pandémie nárast hmotnosti (tak ako väčšina národa) má štylistka jednoduchý recept. "Ak si chcete dať večer steak, tak si k nemu dajte zeleninu, alebo jedzte viac šalátov," odporučila stylistka s tým, že šalát by neublížil ani predsedovi parlamentu Borisovi Kollárovi. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

"Nie ste Zeus, pán expremiér"

Vrcholom je podľa Ziegler expremiér a aktuálny minister financií Igor Matovič, ktorý nedodržiava protokol, chodí v rifliach a má arogantné vystupovanie. "On keď sa pozrie do zrkadla, tak si snáď myslí, že je Zeus," rozhorčila sa stylistka s tým, že takéto vystupovanie je neprijateľné a nedôstojné voči jeho voličom, ale aj ostatným občanom Slovenskej republiky. "Je to nedôstojné aj voči novinárom. Pokiaľ bude vystupovať na tlačových konferenciách, kde bude zastupovať svoju firmu, tak nech si vezme čo chce, ale on zastupuje štát," rozohnila sa stylistka. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nepotešili ju však ani ďalší členovia vlády. "Neviem, kde naši politici opozerali tento mega trend v konzervatívnom prostredí – obliecť si rifle a sako... wow, pán Sulík si dal aj vestu. Toto je zlá kombinácia aj na voľný čas, nie na formálne stretnutie. Ale asi tlačovka je nepodstatná záležitosť. Myslím, že je to oficiálne stretnutie s novinármi," reagovala Ziegler. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nahrávate opozícii, odkázala odborníčka

Predsedu vlády Eduarda Hegera pritom dala do kontrastu s bývalými premiérmi Robertom Ficom (Smer-SD), ale aj Petrom Pellegrinim (Hlas-SD). "Keď sa pozriete, ako to má vyzerať, tak mne naozaj nedá nespomenúť Roberta Fica. To je politik, ktorý sa o seba stará, oblek mu vždy dokonale sedí, ale má aj správne držanie tela, správnu dikciu a vie pracovať s hlasom," poznamenala. Zároveň dodala, že ďalším takýmto príkladom je aj líder strany Hlas-SD. "Aj na Petrovi Pellegrinim vidíte, že je to človek, ktorý je vždy upravený a vhodne oblečený s ohľadom na príležitosť," vyjadrila sa stylistka, ktorá však mala jednu výčitku aj pre momentálne najpopulárnejšieho politika.

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Bola ňou fotografia, keď Pellegrini varil v luxusných hodinkách a drahej košeli. "Ak chcel takto prezentovať seba, tak to urobil veľmi zle. Hodinky a biela košeľa do kuchyne nepatria," uviedla. 

Stylistka sa čuduje, že aktuálna vláda sa nesnaží ísť na svoje maximum vo všetkom. "Neviem, či si neuvedomujú, že takýmto prístupom k prezentácii podvedome na občanov pôsobia a ovplyvňuje to aj preferencie. Ak človek vyzerá dobre, je upravený, tak nám je automaticky aj sympatickejší," poznamenala Ziegler s tým, že sympatickému politikovi ľudia ľahšie odpustia aj dáky ten prešľap. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Nesmrteľná klasika, vysoké kúty, aj ruža medzi tŕňmi

Podľa stylistky sa zlepšil Richard Sulík (SaS). "V jeho prípade ma však stále hnevá, že nenosí kravatu. Aj to je určitý štandard kultúry odievania a oblek je pre politika uniformou," zdôraznila s tým, že v prípade Sulíka sa s účesom veľmi vymýšľať nedá, ale jeho štýl sa od čias jeho začiatkov zlepšil. Pochvalu si vyslúžil aj minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). "Štýl ministra Budaja je taká klasika, ktorou však nikdy nič nepokazí," poznamenala s tým, že na ňom bolo vidieť, že upravený sa dá chodiť aj počas pandémie, keď sú zatvorené služby. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Účes stylistka pochválila aj v prípade ministra práce, sociálnych vecí a rodiny Milana Krajniaka (Sme rodina). "Pán Krajniak má vysoké kúty, a preto toho s účesom veľa nevymyslí. Pre jeho typ hlavy sa však rozhodol správne, účes je vhodný a svedčí mu," povedala na margo ministra práce, ktorý sa preslávil tým, že na celoplošné testovanie chodil výlučne v maskáčoch.

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)
 

Za ružu medzi tŕňmi označila odborníčka ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom SaS). "Je to pán v rokoch, ale hneď si ho všimnete," poznamenala Ziegler a pokračovala: "Má prešedivelé vlasy, k tomu správne zvolený účes, okuliare, ktoré sa mu hodia a výborne padnúci kvalitný oblek. Pôsobí na vás až dojmom amerického herca," poznamenala odborníčka s tým, že Korčok svojím postojom, ale aj vystupovaním automaticky vzbudzuje sympatie a navodzuje dojem "som sexi chlap".

 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Pochvala sa však ušla aj vicepremiérke zo strany Za ľudí Veronike Remišovej. Jej outfit štylistku zaujal. "Je to svieže a veľmi ženské," dodala na margo jej telových lodičiek a zelených šiat. 

Stylistka na rovinu: Učesať
Zobraziť galériu (12)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu