Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Prokurátor podal obžalobu na Dušana Kováčika

Dušan Kováčik
Dušan Kováčik (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v utorok na Špecializovaný trestný súd v Pezinku obžalobu na bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších trestných činov.

NAKA dnes ráno zadržala špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Informoval o tom hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika zadržala NAKA 22. októbra pred budovou policajného prezídia, kam šiel na stretnutie. Vyšetrovateľ NAKA ho obvinil z viacerých trestných činov a 25. októbra ho sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku vzala do väzby.

Obvinený Kováčik ostal v ŠOKU! FOTO Na kauzy si nepamätá: Materiály mal zbierať aj na Makóa

Prvá námestníčka generálneho prokurátora Kováčiková mu hneď 22. októbra dočasne pozastavila činnosť.Zároveň vyslovila názor, že je nežiaduce, aby obvinený zastával funkciu špeciálneho prokurátora. Na vzdanie sa funkcie ho vyzvala aj Etická komisia prokuratúry, Rada prokurátorov a zároveň aj 20 z 29 prokurátorov ÚŠP. Kováčik sa nakoniec funkcie vzdal. Po niekoľkých mesiacoch vo väzbe sa rozhodol napísať o tom, aký má režim.

Viac o téme: VäzbaProkuratúraObžalobaDušan Kováčik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu