Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Zadržali muža, ktorý mal pripravovať vraždu generálneho prokurátora Žilinku

Maroš Žilinka Zobraziť galériu (2)
Maroš Žilinka (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Pred pár dňami zadržali údajného nájomného vraha, ktorý plánoval zabiť generálneho prokurátora Maroša Žilinku. Informácie priniesol portál tvnoviny s tým, že to potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjaková.

Obvineným mužom je občan Bosny a Hercegoviny Darko Dragic"Na základe európskeho zatýkacieho rozkazu sudcom pre prípravné konanie dňa 15. marca 2021 bol špecializovaný trestný súd informovaný, že obvinený D.D. je v súčasnosti vo väzbe po zadržaní talianskymi justičnými orgánmi v súvislosti s podozrením pre drogovú trestnú činnosť," povedala Kudjaková. 

Príprava vrážd Žilinku, Lipšica a Šufliarskeho: Prípad sa naďalej vyšetruje, tvrdí GP

Z príprav vrážd Šufliarskeho, Žilinku a Lipšica obvinil koncom augusta 2019 vyšetrovateľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra (MV) SR Alenu Zsuzsovú, Tomáša Szabóa, Miroslava Marčeka a Zoltána Andruskóa. Na osobu Darka D. podľa portálu aktuality.sk upozornil brat drogového bossa zo Serede Slavomíra W. Iľja W., ktorý sa minulý rok k drogovej trestnej činnosti na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku priznal. 

Boris Kollár je presvedčený, že reťazec nekončí pri Zoltánovi Andruskóovi (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Objednávka na vraždy Žilinku a Lipšica mala prísť na jeseň 2017. Prijať ju mala Alena Zsuzsová. Po výpovedi odsúdeného Andruskóa v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej minulý rok zadržali aj podnikateľa Dušana Kracinu. Ten je od septembra stíhaný väzobne. Rovnako od septembra vyšetrovanie kauzy prebrala od inšpekcie MV SR Národná kriminálna agentúra (NAKA). Žilinka a Šufliarsky v minulosti vyjadrili presvedčenie, že motívom objednávky bola ich práca a Lipšic je presvedčený, že objednávateľom bol podnikateľ Marian Kočner.

Viac o téme: VraždaMaroš ŽilinkaAlena ZsuzsováDarko Dragic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu