Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

AKTUÁLNE Odsúdený Kočner opäť v problémoch: Ďalšie obvinenie! NAKA si posvietila aj na Tótha

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Mariana Kočnera, ktorý je odsúdený na 19 rokov väzenie v kauze zmenky, NAKA znovu obvinila. Tentokrát má obvinenie na krku aj jeho niekdajší kamarát Peter Tóth.

NAKA obvinila Mariana Kočnera, Petra Tótha, Miroslava Kriaka, Štefana Mlynarčíka a Juraja Škripa z prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu súkromnej povahy. Obvinenie sa týka sledovania novinárov. Informoval o tom DenníkN

EXKLUZÍVNA výpoveď kľúčového svedka tesne pred samovraždou: S Petrom Tóthom riešili vraždu Kuciaka!

Novinárov o tom informoval vyšetrovateľ ako poškodených v trestnom konaní. Skupinu okolo Petra Tótha si najal Kočner, aby zdiskreditoval novinárov, ktorí o ňom písali. Medzi sledovanými bol aj zavraždený novinár Ján Kuciak.

"V prípade sledovania novinárov vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry obvinil päť osôb pre pokračovací prečin porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy. Marian K. mal požiadať Petra T., aby zabezpečil sledovanie a monitorovanie vopred určeného okruhu osôb a to najmä novinárov. Účelom malo byť získanie neverejných informácii týkajúcich sa ich súkromia. Peter T. mal osloviť Miroslava K., ktorý mal vytvoriť sledovací tím," informoval Michal Slivka, hovorca Prezídia policajného zboru.

So Štefanom Mlynarčíkom a Jurajom Škrípom mali zabezpečiť potrebnú techniku za finančné prostriedky, ktoré im dal Marianom Kočner. "Objekty sledovania mal určiť Marián K. a to konkrétne baru a kaviarne v Bratislave., kde sa schádzali novinári a politici. Členovia sledovacieho tímu mali vyhotovovať ich fotografie a videozáznamy zo stretnutí a rozhovorov," opísal Slivka.  

"Podľa doposiaľ získaných informácií nemalo byť prekážkou ani to, keď sa v bare schádzala „uzavretá spoločnosť“. Monitorovať mali aj okolie baru a kaviarne, či ďalšie miesta v Bratislave a okolí. Záznamy zo sledovania mal Miroslav K. odovzdávať Petrovi T. a ten zase Mariánovi K., ktorý ich mal zhromažďovať. Použité mali byť na diskreditáciu sledovaných osôb na verejnosti, čím mala byť spôsobená vážna ujma na právach sledovaných osôb tým, že malo byť porušené ich právo na súkromie," dodal hovorca.

Peter Tóth vypovedal na súde v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka

Peter Tóth prišiel ako svedok vypovedať v kauze falšovania zmeniek, v ktorej sú obžalovaní Marian Kočner a Pavol Rusko

Z objednávky jeho vraždy je obžalovaný aj Marian Kočner, ktoré Špecializovaný trestný súd v septembri 2020 neprávoplatne spod obžaloby oslobodil. Kočnera a jeho volavku Alenu Zsuzsovú čaká pojednávanie na Najvyššom súde. 

Peter Tóth svedčil proti Kočnerovi v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka
Zobraziť galériu (2)
Peter Tóth svedčil proti Kočnerovi v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

 

Viac o téme: Obvinenie NAKAPeter TóthMiroslav KriakSledovanie novinárovMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu