Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS Ďalšie dobré správy: Počet nových úmrtí sa zrejme láme, už zachránime o 12 životov viac!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Analytici zo známej organizácie Dáta bez pátosu, aj keď v posledných dňoch neprinášali práve optimistické správy, dnes je všetko opačne. Verejnosti ukázali novú krivku hospitalizácií a obetí a vyzerá to tak, že jej priebeh sa definitívne láme a Slovensko tak má o 12 úmrtí menej, ako v najhoršom čase.

Svoje dobré správy na sociálnej sieti zverejnil jeden zo spolupracovníkov Dát bez pátosu Vladimír Vokál. "Priemerné denné úmrtia za posledných 14 dní sú: 99, 7 dní dozadu to bolo 108, 14 dní dozadu to bolo 107, 21 dní dozadu to bolo 104, 28 dní dozadu to bolo 101 a od dátumu Troch Kráľov 90," uvádza Vokál spolu s pridaným grafom.

KORONAVÍRUS Ďalšie dobré správy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Dáta bez pátosu)

Vyzerá to na zlomenie krivky, myslia si odborníci

Analytici sú optimistickí. "To už vyzerá na zlomenú krivku hnusoby a ešte možno kontrola za posledných 7 dní: 96. Je to len hypotéza, ale: Absolútny počet úmrtí na Slovensku klesá a oproti maximu je to denne o 12 stratených životov menej," neskrývajú optimizmus z lepších čísel analytici.

"Opäť je to dôležitá informácia ku okrúhlemu stolu, ale nedostali sme príležitosť ju ani prezentovať. Tak skúste dobrú správu šíriť, možno sa k niekomu dostane. Matematický pohľad, štatistické zhodnotenie a hľadanie korelácií, nebodaj kauzalít s fundamentálnymi krokmi sú dôležité body na diskusiu pri hľadaní riešenia," dodávajú analytici.

Viac o téme: DátaúmrtiaAnalyticiHospitalizácieKoronavírusDáta bez pátosuDobré správy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu