Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

AKTUÁLNE Vyšetrovanie záhadnej smrti Violy (†34) je DEFINITÍVNE ukončené!

Viola Macáková Zobraziť galériu (3)
Viola Macáková (Zdroj: Facebook-V.M.)

BRATISLAVA - Prešiel už rok od záhadnej smrti mladej Violy Macákovej, ktorú našli 11. novembra 2019 v bratislavskom prístave. Jej smrť vyvolávala množstvo otáznikov, no zdá sa, že teraz je všetko inak.

Policajný vyšetrovateľ podľa informácií Topky.sk definitívne zastavil trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Dôvodom sú závery znaleckého skúmania Kriminálneho a expetízneho ústavu, ktoré vylúčili zavinenie smrti Violy Macakovej inou osobou. S informáciou o zastavení vyšetrovania už  bola dnes policiou oboznámená aj rodina nebohej učiteľky. 

Zaujímavo v tejto súvislosti vyznievajú vyjadrenia riaditeľa Krajského policajného riaditeľstva Adriána Pavlíka, ktorý sa 21.11.2019 na tlačovej konferencii nechal počuť, že "Sleduje nás páchateľ" a toto vyjadrenie zopakoval pri otázkach novinárov niekoľko krát.

Rok od záhadnej smrti Violy (†34): Nová lekárska správa naznačuje mrazivý scenár, prípad nie je na konci

Pavlík vtedy reagoval aj na šíriaci sa strach žien v Bratislave. "Z našej strany je táto vec daná ako priority prípad. Žiadne informácie, ktoré sme doteraz získali nesmeruju k tomu, že by išlo o sériového vraha," informoval.

Informáciu potvrdila aj polícia, ktorá stanovisko vydala na sociálnej sieti. "Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky dnes (dňa 24.02.2021) zastavil trestné stíhanie v trestnej veci zabitia 34-ročnej Violy. Bližšie informácie ktoré viedli k zastaveniu trestného stíhania poskytne Krajská prokuratúra v Bratislave, ktorá si uplatnila právo informovať o prípade," píšu policajti.

Spomienka na Violu.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto-Facebook/Jazyková škola Best English)

Prešiel rok

Violu našli v bratislavskom prístave 11. novembra 2019 podchladenú. Ukázalo sa, že mala početné zranenia, z posledných síl bojovala o život. Napriek chladnému počasiu mala oblečený len pulóver, vestu, krátku sukňu a silonky. Nemala pri sebe kabát, doklady ani telefón. Oblečenie mala od pása dole premočené. 

Viola sa stala obeťou
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook-V.M.)

Jej silonky boli na kolenách roztrhané. Na miesto okamžite smerovali záchranári, no pomôcť jej už nedokázali. Počas prevozu do nemocnice zomrela. Priam mrazivý prípad zostal celý týždeň utajený pred zrakom verejnosti. Ľudia sa o úmrtí dozvedeli až z médií.

Viac o téme: SmrťVyšetrovanieViola Macáková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu