Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Vodiči, pozor: Na cestách sa môže pri nízkych teplotách vytvárať námraza až poľadovica

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Na vlhkých a mokrých cestách sa môže pri nízkych teplotách vytvárať námraza až poľadovica. Slovenská správa ciest (SSC) na to upozorňuje na webe zjazdnost.sk.

Všetky sledované diaľničné úseky na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. "Na úsekoch ciest D3 Svrčinovec - Poľana - Skalité je napadnutý čerstvý sneh hrúbky jeden centimeter a na R3 Trstená, sever - Tvrdošín, sever sa miestami nachádza kašovitý sneh hrúbky jeden centimeter," spresnili cestári. Cesty I., II. a III. triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý, v hornatejších oblastiach a v severnej časti západného Slovenska pokrytý čerstvým, kašovitým až utlačeným snehom od jedného do troch centimetrov, miestami od štyroch do piatich centimetrov.

Horské priechody (HP) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až mokrý. Cestári informujú, že na HP Štós, Dobšiná, Grajnár, Huty, Podspády a Havran sa na vozovke nachádza utlačený, kašovitý alebo čerstvý sneh do troch centimetrov, na HP Herlianske Sedlo do piatich centimetrov. Na HP Súľová je miestami zľadovatený sneh do hrúbky dvoch centimetrov.

SSC ďalej informuje, že pre všetky vozidlá sú na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá nutné snehové reťaze. Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky sú zasa potrebné na cestách III. triedy v oblasti Haligoviec a Spišskej Starej Vsi a na ceste II/542 Spišská Belá - Spišská Stará Ves.

Viac o téme: CestyPoľadovicaNámrazaVodiči
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu