Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Súd bude rozhodovať o návrhu stíhať žilinskú sudkyňu Evu K. väzobne: Výsluch začne už zajtra

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

PEZINOK - Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku bude rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) väzobne stíhať sudkyňu Krajského súdu v Žiline Evu K. v sobotu (23. 1.).

"Výsluch obvinenej sa začne na ŠTS v Pezinku v sobotu o 9.00 h," povedala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. O podaní podnetu na vzatie Evy K. do väzby informoval vo štvrtok (21. 1.) hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka pričom doplnil, že u ďalšej obvinenej sudkyne Márie U. dôvody väzby nevidí.

"Vyšetrovateľ na obvinenú Evu K. spracoval a podal podnet prokurátorovi na jej vzatie do väzby. V jej prípade vidí kolúzne a preventívne dôvody," priblížil Slivka. Obvinená Mária U. podľa hovorcu s orgánmi činnými v trestnom konaní spolupracuje. So súhlasom prokurátora ju vyšetrovateľ po opätovnom vypočutí ako obvinenej prepustil zo zadržania na slobodu. K spáchaniu skutkov sa doznala.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) v stredu (20. 1.) zadržala na pracovisku Krajského súdu (KS) v Žiline sudkyňu Evu K. a v mieste bydliska emeritnú sudkyňu toho istého súdu Máriu U. Obe sú stíhané za zločin prijímania úplatku formou spolupáchateľstva a zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa závažnejším spôsobom konania, a to porušením dôležitej povinnosti vyplývajúcej zo zamestnania, postavenia alebo funkcie, alebo uloženej podľa zákona. Obvinené mali od februára 2015 do augusta 2019 za peňažné úplatky rozhodovať trestné veci na KS v Žiline v prospech trestne stíhaných osôb.

Viac o téme: SudkyňaSlovenskoPezinokŽilinaŠpecializovaný trestný súdVäzobné stíhanie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu