Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Poslanec Dostál sa v obchode ocitol v nepríjemnej situácii: Zabudol na dôchodcovské hodiny!

Ondrej Dostál Zobraziť galériu (3)
Ondrej Dostál (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Pandémia koronavírusu je tu už s nami takmer rok, no aj napriek tomu sa stáva, že zabúdame na niektoré opatrenia či nariadenia. Jedným takým je aj nakupovanie seniorov vo vyhradených hodinách. Podľa vyhlášky hlavného hygienika sú tieto hodiny od 9 do 11 doobeda. Nie všetci si však na nich v uponáhľaných chvíľach spomenú a niekomu to aj prejde, ako poslancovi Ondrejovi Dostálovi (49) z SaS.

Svoju skúsenosť popísal sám na sociálnej sieti v statuse. "Vracajúc sa domov z testovania som sa zastavil v potravínách, že kúpim pár drobností. Zaplatil som pri pokladni. Nakladám pri pulte veci do tašky," začína takmer päťdesiatnik Dostál. 

Zabudol na hodiny pre dôchodcov

Poslanec si však vo veľkom pracovnom zhone zrejme neuvedomil, že stojí v obchode počas seniorských hodín. ""Pane, iba pre dôchodcov," počujem zrazu zvučný hlas pokladníčky, u ktorej som práve zaplatil. Prihovára sa vchádzajúcemu mužovi. A kým si stihnem uvedomiť, o čo ide, tak mu to dôrazne zopakuje: "Teraz sú hodiny iba pre dôchodcov," pokračuje Dostál v príbehu.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: Gettyimages.com)

Potom mu náhle došlo, čo sa práve udialo. "A mne dochádza, že ešte nebolo 11:00 a ja som z roztržitosti porušil opatrenie o dôchodcovským hodinách... A vzápätí mi dôjde, že je to ešte horšie. Veď ona mi normálne nablokovala tovar a nepustila toho mladého muža dnu, hoci som stál v podstate medzi nimi, takže ma obaja videli. To už naozaj vyzerám ako dôchodca?" pýta sa v statuse Dostál.

KORONAVÍRUS Poslanec Dostál sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Ondrej Dostál)

Viac o téme: HodinyOpatreniaObchodPre seniorovSaSOndrej Dostál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu