Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia vyšetruje požiar bytu v Košiciach: Začalo sa trestné stíhanie pre všeobecné ohrozenie

Polícia vyšetruje požiar bytu v Košiciach Zobraziť galériu (2)
Polícia vyšetruje požiar bytu v Košiciach (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj )

KOŠICE – Trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia začala polícia v súvislosti so stredajším požiarom, ktorý skoro ráno vypukol v jednom z bytov na Čiernomorskej ulici v Košiciach. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Jana Mésarová.

Zisťovateľ príčin vzniku požiaru Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) na mieste predbežne určil, že dôvodom jeho vypuknutia bola manipuláciu s otvoreným ohňom. „Požiar úplne zničil interiér bytu. Následkom požiaru došlo k zadymeniu spoločných priestorov na poschodí a k poškodeniu časti vonkajšej fasády bytového domu,“ spresnila Mésarová s tým, že celkový rozsah škôd, presná príčina vzniku požiaru a bližšie okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Polícia vyšetruje požiar bytu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj )

Ako pripomenula, na miesto boli vyslané všetky záchranné zložky a v rámci bezpečnostných opatrení boli evakuovaní obyvatelia horných poschodí bytového domu. Splodinami horenia sa intoxikovala jedna osoba. Na mieste ju ošetrili pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci (RZP) a previezli do nemocnice. Operačný dôstojník KR HaZZ v Košiciach predtým uviedol, že požiar vypukol približne po 4.00 h a pri jeho likvidácii zasahovali desiati hasiči so štyrmi kusmi techniky.

Viac o téme: PožiarVyšetrovaniePolícia Trestné stíhanieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu