Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS Maďarské médiá píšu o Slovensku: Koľko strán, toľko epidemiologických plánov

Igor Matovič a Richard Sulík
Igor Matovič a Richard Sulík (Zdroj: Topky/Maarty, Vlado Anjel)

BUDAPEŠŤ - Na Slovensku je pomaly toľko epidemiologických plánov, koľko politických strán. Napísal to v utorok spravodajský server Insfostart.hu v článku venujúcom sa rozporu medzi premiérom Igorom Matovičom a koaličnou stranou SAS v otázke ďalších kôl antigénového testovania v SR.

Internetové vydanie týždenníka Heti Világgazdaság (HVG) v titulku napísalo, že celoštátne plošné antigénové testovanie na prítomnosť nového druhu koronavírusu na Slovensku predsa len nebolo takým veľkým úspechom, ako sa na prvý pohľad zdalo.

"Počas uplynulého víkendu urobili už tretie kolo testovania s necelými 80.000 záujemcami. Celoplošné testovanie síce bolo politickým úspechom, avšak nedokázalo prekryť už týždne trvajúci súboj premiéra (Igora Matoviča) s jeho ministrom hospodárstva (Richardom Sulíkom z SAS)," napísal HVG.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Podľa spravodajského servera Azonnali.hu Matovič avizoval aj ďalšie kolá plošného testovania, pritom však už dvaja jeho ministri vypracovali nový plán potláčania epidémie koronavírusu. Server okrem iného uviedol, že často protichodné epidemiologické opatrenia vlády, ktoré sa zdajú byť nepremyslené, vytvárajú napätie aj v rámci koalície, pričom premiér Matovič trvá na svojom a začiatkom decembra chce uskutočniť ďalšie celoplošné testovanie.

Azonnali pripomína, že na Slovensku sa doposiaľ nakazilo 96.241 ľudí (podľa výsledkov PCR testov, pričom výsledky antigénových testov sú uvedené v samostatnej štatistike). V súvislosti s ochorením COVID-19 zomrelo v SR 671 chorých a vyliečilo sa z neho 45.883 osôb. V Maďarsku z doteraz 177.952 infikovaných zomrelo 3891 a z choroby sa zotavilo 43.339 ľudí.

Viac o téme: PandémiaMédiáMaďarskoKoronavírusProtipandemický plánIgor Matovič. Richard Sulík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu