Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Asociácia súkromných lekárov: Antigénové testovanie v ambulanciách sme navrhli dávno, zamietli nám ho

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Roman Hanc)

BRATISLAVA – Asociácia súkromných lekárov SR tvrdí, že s požiadavkou testovať ľudí antigénovými testami prišla už pred prvým kolom celoplošného testovania na COVID-19. Ako uviedla, vtedy však bola jej snaha zamietnutá s tým, že je nutný dozor pri testovaní.

"Tento stav už zrejme pominul, keďže sme sa opäť dostali do hľadáčika Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, a zároveň opäť bez akejkoľvek diskusie. Informácia sa k nám dostala z médií a zo sociálnych sietí," reagovala asociácia s tým, že s ňou nič nebolo vopred prerokované, teda ani postup takéhoto testovania ani indikácie či cena.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

ASL SR však uviedla, že väčšina všeobecných lekárov si už ale testy nakúpila pred plošným testovaním. "Testy, ktoré máme, vychádzajú v prepočte okolo 10 až 11 eur a pri preplatení sumy 5,20 eura za test je opäť v zisku štát," poznamenala s tým, že to v tejto súvislosti ani nehovorí o cene za ochranné pomôcky a dezinfekciu.

Jej zástupcovia dodali, že lekári majú snahu pomôcť svojim pacientom k rýchlej diagnostike a vyliečeniu. "Ale takéto nepremyslené a unáhlené vyjadrenia svedčia i naďalej najmä o nesystematickom riadení," upozornili.

Viac o téme: NávrhTestovanieLekáriZamietnutieAmbulancieKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu