Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Bihariovej štipľavý odkaz premiérovi: Už aj moja mama vás má plné zuby, odkazuje

Igor Matovič a Irena Bihariová Zobraziť galériu (3)
Igor Matovič a Irena Bihariová (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Mimoparlamentná líderka Progresívneho Slovenska Irena Bihariová má už dlhšie voči aktuálnej vláde a predovšetkým jej predsedovi Igorovi Matovičovi výhrady. Najnovšie už v tom nie je sama a ku kritike aktuálnych opatrení a podmienkam víkendového testovania pridala už aj jej vlastná mama, ktorá pritom spočiatku so situáciou premiéra Matoviča súcitila. Dnes je už všetko naopak.

Bihariová sa o túto skúsenosť podelila s verejnosťou cez status na sociálnej sieti Facebook, kde prízvukovala, že jej vlastná mama spočiatku kritizovala vlastnú dcéru za to, že má Matoviča celý čas v zuboch. "Ach, pán premiér, keby ste vy vedeli, ako mi moja vlastná mama za vás celú jar dohovárky robila! Ako sa vás solidárne zastávala a kárala ma, aby som vás už toľko nekritizovala," začína Bihariová.

Chcela, aby sme mu dali šancu

Predsedníčka progresívcov pokračuje s tým, že jej vlastná mama chcela dať Matovičovi po vstupe do funkcie šancu, aby ukázal čo v ňom je. "Ona „len“ ľudsky solidarizovala s tým, v akej neľahkej situácii ste sa ako premiér ocitli. A chcela, keď už ste raz ten premiér, aby ste dostali šancu. Aby ste mohli robiť svoju robotu bez toho, aby vás ľudia prirýchlo odsúdili," dodala Bihariová.

Už sa hnevá na vládu, nie na dcéru

Počas včerajšieho dňa však Bihariovej mama zavolala opäť, no tentokrát už nekritizovala dcéru, ale nariadenia vlády. "Včera mi mama znova volala. A jedovala sa, pán premiér. Akurát, že tentokrát už nie na mňa," uviedla Bihariová odkaz premiérovi, pričom v nasledujúcich riadkoch aj s nárečím parafrázovala vlastnú mamu. Tá je totiž výsostne nespokojná s tým, ako chce vláda zorganizovať testovanie. Sama je už vo vyššom veku.

„Povedali, že nezdraví ludé a dochodci chodzit na testy nemosá, že tí sa rovno majú na 10 dní zavret doma. Jak keby bol nezdravý človek alebo dôchodca dobytek, tak s nama jednajú. Ja sa predsa chcem dat testuvat, ale mám dve rakoviny, imunitu slabú, ja tam ozaj nemožem medzi ludmi v šnóre stát. Pred tym vyterom mosí dat človek rúšku dole, aj sa tam vyfŕkať, víš čo bude v tej místnosci vírusu ve vzduchu? A ja sa tam mám ščúl postavit do rady? Ozaj nás može skrz to zavret doma na 10 dní? Šak ja nescem nikomu problémy robit. Tak čo mám robiť? Takto s nama jednat nemóžu?“ prepísala približné mamine slová Bihariová.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto  (Zdroj: TASR – Maroš Černý)

Hodili ste cez palubu našich rodičov pán premiér, odkazuje Bihariová

Bihariová premiérovi ešte po lopate zopakovala, že sa voči nemu už obrátil človek, ktorý sa ho najskôr zastával. "Dnes sa na vás hnevá človek, ktorý bol ku vám lojálny a vždy rešpektoval a podporoval všetko, čo ste žiadali. Aj voči vlastnej dcére povstal, aby sa vás zastal. Aj veľkoryso nad vašimi chybami mávol rukou. Lebo to ani vám, ani nám, nechcel pokaziť. Lenže vy ste moju mamu hodili cez palubu. Vykašlali ste v skutočnosti na tísíce našich mám a tatkov," upozorňuje premiéra cez status Bihariová.

KORONAVÍRUS Bihariovej štipľavý odkaz
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

V závere šéfka PS už sama uznala, že večná kritika vládnych nariadení ju nebaví, no v tejto situácii nevidí inú cestu. "Naozaj sa mi nechce byť stále kritická. Vôbec ma to nebaví. Inakšie veci som si plánovala, že budem ako predsedníčka strany riešiť. Ale ako môžem mlčať? Koľko našich mám a tatkov ešte potrebujete nahnevať, aby ste pochopili, že toto robiť ľuďom ozaj nemôžete?" uzavrela Bihariová.

Viac o téme: MatkaTestovanieIgor MatovičKoronavírusIrena Bihariová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu