Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Klientske centrá sú v núdzovom režime: Návštevy len pri dohodnutých termínoch

Klientske centrum na Tomášikovej ulici
Klientske centrum na Tomášikovej ulici

BRATISLAVA – Osobné návštevy klientskych centier a oddelení dokladov sú v núdzovom režime a počas zákazu vychádzania možné len pri elektronicky dohodnutých termínoch alebo pri preberaní vyhotoveného dokladu. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR Barbara Túrosová.

Pripomenula, že nedohodnuté návštevy nepatria do výnimiek zo zákazu vychádzania, a to ani s platným negatívnym testom na nový koronavírus. "Pracoviská Ministerstva vnútra (MV) SR v núdzovom režime a počas zákazu vychádzania akceptujú predovšetkým podania realizované elektronickou formou. Osobné návštevy sú možné len pri elektronicky dohodnutých termínoch, pri podávaní žiadosti o doklady v nevyhnutnom prípade alebo pri preberaní vyhotoveného dokladu," uviedla s tým, že podateľne úradov sú k dispozícii a vstup do klientskeho centra či na oddelenie dokladov povolí supervízor len po overení oprávnenosti vstupu.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

MV SR zdôrazňuje, že počas núdzového stavu neplatia lehoty platnosti uvedené na dokladoch. Výnimkou sú cestovné pasy, ktorých platnosť sa automaticky predlžuje až do uplynutia štyroch mesiacov po skončení núdzového stavu, výnimočného stavu alebo mimoriadnej situácie vyhlásenej v súvislosti s novým koronavírusom. "Doklady teda automaticky platia a v tejto dobe nie je potrebné vybavovať nové a vystavovať sa riziku nákazy," vysvetlil rezort vnútra.

Upozornil tiež, že za neuposlúchnutie dodržiavania protiepidemiologických opatrení, za porušenie nariadenej izolácie i zákazu vychádzania môže príslušník Policajného zboru na mieste uložiť pokutu v blokovom konaní až do výšky 1000 eur.

Viac o téme: ObmedzeniaNávštevyKoronavírusKlientske centráNúdzový režim
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu