Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

KORONAVÍRUS Prvá obeť z radov slovenských zdravotníkov! Zákernej nákaze podľahol lekár (†48) z Oravy

Na Slovensku zomrel prvý lekár s ochorením Covid-19. Zobraziť galériu (4)
Na Slovensku zomrel prvý lekár s ochorením Covid-19. (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA - Mimoriadne smutná správa! V pondelok zomrel 48-ročný lekár z Oravy na ochorenie COVID-19. Informoval o tom premiér Igor Matovič na sociálnej sieti. Podľa dostupných informácií ide o všeobecného lekára Rastislava Meleka, ktorý bol hospitalizovaný v Ústrednej vojenskej nemocnici v Ružomberku.

Odbor zdravotníctva Žilinského samosprávneho kraja na sociálnej sieti uviedol, že doktora poznali ako skromného, vľúdneho človeka a veľmi dobrého obvodného lekára. Pôsobil v obci Lokca, v okrese Námestovo.

Na Slovensku zomrel prvý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

"Pomohol tomu, kto potreboval, neodmietol a urobil vždy, čo mal...a bojoval do poslednej chvíle. Budete chýbať, pán doktor," reagoval na svojej facebookovej stránke Odbor zdravotníctva ŽSK. Správu na sociálnej sieti potvrdil aj rezort zdravotníctva. "Je nám to nesmierne ľúto a vyjadrujeme úprimnú sústrasť jeho rodine​​​​​​," odkázali.

Na Slovensku zomrel prvý
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Premiér Matovič podotkol, že nechce, aby na Slovensku zomierali zdravotné sestry a lekári len preto, lebo pre niekoho je právo cudzích ľudí na ochranu zdravia a života nepodstatná hodnota. "Idem v aute domov a plačem," odkázal.

Dobrý človek a statočný 48-ročný lekár z Oravy dnes po ťažkom boji o život zomrel na Covid-19. Odpočívajte v pokoji,...

Uverejnil používateľ Igor Matovic Pondelok 19. októbra 2020

 

Ďalších šesť úmrtí

Ministerstvo zdravotníctva potvrdilo v pondelok aj ďalších šesť úmrtí na pľúcnu formu ochorenia COVID-19. Spolu tak máme na Slovensku evidovaných 98 úmrtí. „69-ročný muž zomrel v nemocnici v Čadci, 72-ročná žena v nemocnici v Humennom, 83-ročná žena vo Fakultnej nemocnici v Trenčíne, 85-ročný muž a 89 a 92-ročná žena zomreli vo Fakultnej nemocnici v Prešove,“ informovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

V nemocniciach je hospitalizovaných 638 pacientov s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň. Na JIS je 21 osôb, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 51 pacientov.

Viac o téme: SmrťLekárOravaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu