Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Na dnešnom proteste bolo poriadne rušno: Polícia zadržala niekoľko osôb

Dnešný protest v Bratislave. Zobraziť galériu (4)
Dnešný protest v Bratislave. (Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Polícia počas sobotného protestu v Bratislave zadržala niekoľko osôb. Viac informácií poskytne, keď to situácia dovolí. Informoval o tom hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.

"Dnešné neohlásené zhromaždenie sa v priebehu pár minút zmenilo na zhluk agresívnych ultrapravicových radikálov v niektorých prípadoch i pod vplyvom alkoholu," priblížilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave na sociálnej sieti.

VIDEO Na dnešnom proteste
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Ako dodalo, zúčastnené osoby aj napriek opakovaným výzvam polície použili zápalnú pyrotechniku, ktorou sa navzájom zranili, keď jeden z prítomných ju vhodil medzi zhromaždených.

Obyvatelia centra Bratislavy a náhodní okoloidúci sa obrátili so žiadosťou o pomoc na policajný zbor. "Viaceré protiprávne konania zúčastnených osôb prerušila poriadková jednotka, ktorá vytvorila kordón na prehradenie priestoru. Keďže útočníci od tohto konania opakovane neupustili, poriadková jednotka použila donucovacie prostriedky, a to slzotvorný plyn a špeciálnu vodnú striekačku na obnovenie verejného poriadku," doplnila polícia.

VIDEO Na dnešnom proteste
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Dodala, že na mieste bolo zranených viacero osôb, medzi nimi aj príslušníci policajného zboru. Neohlásené zhromaždenie sa konalo v čase núdzového stavu, kedy je platný zákaz zhromažďovania sa osôb v skupinách viac ako šesť ľudí. "Z miesta zhromaždenia ultrapravicových radikálov sa stalo bezpečnostné riziko," uzavrela polícia.

VIDEO Na dnešnom proteste
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: topky)

Viac o téme: ProtestZatknutiePolícia BratislavaIgor MatovičKoronavírusUltras
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu