Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Boj pred Úradom vlády: VIDEO Polícia zasiahla voči protestujúcim ultras, vodné delo a slzný plyn!

Protestujúci pred Úradom vlády SR počas neohlásenej protivládnej demonštrácie Zobraziť galériu (6)
Protestujúci pred Úradom vlády SR počas neohlásenej protivládnej demonštrácie (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Ultras fanúšikovia protestovali v sobotu pred Úradom vlády SR. Žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO). Nesúhlasia ani s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Zišlo sa ich niekoľko stoviek. Nakoniec proti ním zasiahla polícia.

Počas zhromaždenia protestujúci hádzali za bránu úradu vlády zapálené svetlice. Na adresu premiéra vykrikovali vulgarizmy a kopali do brány.

Varovanie! Video môže obsahovať vulgarizmy.
Protest pred Úradom vlády:

Pred Úradom vlády protestovali stovky ľudí proti Matovičovej vláde aj pandemickým opatreniam (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Polícia následne proti fanúšikom vytvorila koridor pred bránou a múrmi úradu. Voči niektorým demonštrantom použila aj slzný plyn.

Protestujúci pred Úradom vlády
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Galéria: Zábery z protestu pred Úradom vlády

Policajti v súvislosti so sobotným zhromaždením fanúšikov v hlavnom meste pripravili bezpečnostné opatrenia.

Protestujúci pred Úradom vlády
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

S občanmi na zhromaždení komunikujú policajti Antikonfliktného tímu Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

Protestujúci pred Úradom vlády
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Boj pred Úradom vlády:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: topky)

Voči niektorým vulgárnym a útočným demonštrantom sa neskôr polícia rozhodla zakročiť vodným delom. Zásah si môžete pozrieť na videu nižšie. 

VIDEO Polícia sa rozhodla zakročiť:

Zásah polície pri proteste (Zdroj: topky)

Ministerstvo odsudzuje zhromaždenie v tomto čase

Sobotné zhromaždenie ultras fanúšikov v Bratislave v čase pandémie bolo nanajvýš nezodpovedné. Povedala to Petra Friese z kancelárie Ministerstva vnútra (MV) SR. Šéf rezortu vnútra Roman Mikulec (OĽANO) na sociálnej sieti uviedol, že demonštranti neujdú spravodlivosti.

"Je naozaj úbohé, že v čase, keď u nás alarmujúco narastá počet nakazených koronavírusom, je vyhlásený núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa, sa nájdu ľudia, ktorí nič z toho nerešpektujú," podotkol Mikulec. Demonštrácia, ktorá podľa neho nemá skutočný obsah a jej jedinou úlohou je provokácia, je zúfalým pokusom ultras a radikálnej pravice upútať na seba pozornosť.

Minister tvrdí, že sa nenechajú vyprovokovať

Na margo zásahov policajtov Friese priblížila, že vykonaniu služobného zákroku proti protestujúcim musí predchádzať zváženie jeho následkov. Mikulec doplnil, že nikto z demonštrujúcich nereagoval na výzvy polície, aby sa rozišli vzhľadom na vyhlásený núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa, ktorý platí na Slovensku. Poďakoval zároveň policajtom za ich "fantastickú prácu". "Nie, nenecháme sa vyprovokovať. Nepristúpime na ich primitívnu hru, keďže ich jediným cieľom je vyvolať roztržku a pobiť sa," hovorí minister.

Friese zároveň pripomenula, že ak bol na zhromaždení účastník pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19 a nedodržal karanténu, dopúšťa sa trestného činu. Ultras fanúšikovia v sobotu protestovali pred Úradom vlády SR. Žiadali odstúpenie premiéra Igora Matoviča (OĽANO), zároveň nesúhlasili ani s opatreniami proti šíreniu nového koronavírusu. Zasiahla proti nim polícia, ktorá použila slzný plyn a vodné delá.

Viac o téme: ProtestDemonštráciaPandémiaBratislavaIgor MatovičSlovenskoKoronavírusUltras
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu