Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

EXKLUZÍVNE Vyšetrovateľ chce vidieť Kusého vo väzbe! VIDEO Prehovorila jeho advokátka

Rudolf Kusý
Rudolf Kusý (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Bratislavskí kriminalisti vo štvrtok ráno zadržali starostu bratislavského Nového Mesta Rudolfa Kusého. Obvinený je z ekonomickej trestnej činnosti. Kusý strávil noc v policajnej cele.

Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý strávil noc v policajnej cele a podľa našich informácií už vyšetrovateľ podal aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie. O obvineniach Kusého exkluzívne pre Topky prehovorila aj jeho advokátka, bývalá prokurátorka Eva Mišíková. 

"Naša advokátska kancelária zastupovala magistra Kusého už v pôvodnom konaní z týchto trestných vecí. Ide o samostatne vznesené obvinenia v troch trestných veciach. Všetky sa týkajú návrhov na vydanie stavebného povolenia a týkajú sa dvoch lokalít - jednou je lokalita Kramáre a druhou račianska ulica," povedala Mišíková s tým, že podľa nej uznesenie o vznesení obvinenia nie sú dôvodné a nenapĺňajú podstatu skutku zneužitia právomocí verejného činiteľa. Podľa advokátky bolo jeho zadržanie pred pracoviskom teatrálne.

"Podľa informácií, ktoré mám, Rudolf Kusý nebol predvolaný na výsluch, nebol písomne upovedomený a nemám pochybnosti o tom, že magister Kusý by sa na políciu dostavil a bol nápomocný pri objasňovaní trestnej činnosti," povedala Mišíková. 

Viac sa dozviete vo videu.

EXKLUZÍVNE Starosta Nového Mesta Rudolf Kusý strávil noc za mrežami! Prehovorila jeho advokátka (Zdroj: Ivan Mego)

"Vyšetrovanie tejto trestnej činnosti bolo začaté na Okresnom riaditeľstve PZ v Bratislave III, no prípad si pre jeho rozsah a závažnosť na základe výberovej príslušnosti prevzal odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave," informovala včera polícia.

Kriminalisti zadržali starostu Nového Mesta Rudolfa Kusého! Obvinili ho zo zneužívania právomocí

"Vyšetrovateľ Policajného zboru v tejto súvislosti zadržal jednu osobu, ktorú na základe dôkaznej situácie obvinil z dvoch prečinov a dvoch zločinov zneužívania právomoci verejného činiteľa," uviedla polícia. V prípade preukázania viny pred súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 7 až 12 rokov.

Podľa našich informácií zadržali Rudolfa Kusého pre trestný čin zneužitia právomocí verejného činiteľa. Má ísť o ekonomickú trestnú činnosť. Podľa informácií z prostredia polície bol už včera spracovaný aj návrh na Kusého väzobné stíhanie.

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: Obvinenie NAKANové MestoRudolf Kusý
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu