Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS V nemocnici v Humennom platí zákaz návštev: Dvaja lekári sú pozitívni

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

HUMENNÉ - V nemocnici v Humennom platí od utorka zákaz návštev.

Nariadil to Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) Humenné, informovala o tom Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj humenské lôžkové zdravotnícke zariadenie. Dvaja lekári nemocnice sú v domácej karanténe pre pozitívne testy na nový koronavírus.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Zákaz návštev platí na všetkých lôžkových oddeleniach. "Dôvodom je aktuálna epidemiologická situácia v súvislosti s ochorením COVID-19," vysvetlila. Zákaz platí do odvolania. Ako potvrdil hovorca siete nemocníc Tomáš Kráľ, karantenizovaní lekári majú mierny priebeh ochorenia. "Nemocnica zatiaľ otestovala 17 zdravotníkov, doterajšie výsledky boli všetky negatívne," doplnil s tým, že výpadok pozitívne testovaných lekárov chod nemocničných oddelení neobmedzil.

V nemocnici v Brezne platí zákaz návštev až do odvolania

Z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie v regióne okresu Brezno a s cieľom zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19 sú od utorka zakázané návštevy na lôžkových oddeleniach Nemocnice s poliklinikou (NsP) Brezno, a to až do odvolania. Rozhodol o tom krízový štáb nemocnice.

"Povolené sú len odôvodnené návštevy ťažko chorých pacientov s písomným súhlasom primára oddelenia, ktorý musí byť doručený na vrátnicu nemocnice s menom pacienta. Návšteva v počte maximálne dvoch rodinných príslušníkov musí použiť plášť, rúško, rukavice," informuje webová stránka zdravotníckeho zariadenia. Bez písomného súhlasu primára príslušného oddelenia nikomu návštevu neumožnia.

Viac o téme: PandémiaHumennéSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu