Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

KORONAVÍRUS v ružinovskej nemocnici: Infikovalo sa 18 zamestnancov, odklon sanitiek!

Ružinovská nemocnica v Bratislave
Ružinovská nemocnica v Bratislave (Zdroj: TASR/Michal Svítok)

BRATISLAVA - V nemocnici v bratislavskom Ružinove potvrdili 18 zdravotníkom na pracovisku centrálneho príjimacieho oddelenia (CPO) nákazu novým koronavírusom.

Centrálny príjem funguje v štandardnom režime

Centrálny príjem v Nemocnici Ružinov Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) aktuálne poskytuje zdravotnú starostlivosť v štandardnom režime. Informovala o tom hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Všetci zdravotnici boli bezpríznakoví

"Všetci zdravotnici boli bezpríznakoví, nevykazovali žiadne symptómy infekcie. Momentálne sú všetci v domácej karanténe," priblížila situáciu hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská. Výskyt ochorenia pomohlo podľa jej slov zachytiť aktívne vyhľadávanie, ktoré UNB realizuje pravidelne na všetkých svojich pracoviskách. "Prijali sme všetky bezpečnostné opatrenia, informovali sme regionálneho hygienika a dezinfikovali kontaminované priestory," oznámila hovorkyňa.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

V noci zo soboty na nedeľu (27.9.) bola vykonaná aj ohnisková dezinfekcia priestorov, pod dohľadom nemocničných hygienikov. Z tohto dôvodu musel byť zabezpečený odklon sanitiek na iné pracoviská centrálneho príjmu v rámci UNB (nemocnice na Antolskej ulici v Petržalke, na Kramároch a v Starom Meste). Pacientom, ktorí prichádzajú na centrálny príjem do ružinovskej nemocnice po vlastnej linke, bude zdravotná starostlivosť poskytnutá v náhradných priestoroch zariadenia. "Pacientov preto prosíme, aby sa po príchode na centrálny príjem riadili pokynmi našich zdravotníkov, ktorí robia všetko preto, aby bola zdravotná starostlivosť počas dezinfekcie zabezpečená," dodala Kliská.

Koronavírus potvrdili aj v Národnom onkologickom ústave

V sobotu informovali o potvrdení ochorenia COVID-19 aj z Národného onkologického ústavu (NOÚ) v Bratislave. Pozitívne testovaní boli šiesti lekári, päť sestričiek a dvaja sanitári.

V Národnom onkologickom ústave potvrdili KORONAVÍRUS: Infikovali sa lekári aj sestry

"Zdravotnú starostlivosť však poskytujeme pre pacientov v štandardnom režime," uistila hovorkyňa NOÚ Patrícia Kubicová.

Viac o téme: NemocnicaSanitkyRužinovKoronavírusCentrálny príjem
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu