Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Daniel Lipšic konečne prelomil mlčanie o svojej kandidatúre na generálneho prokurátora: Už som sa rozhodol!

Daniel Lipšic sa vyjadril na sociálnej sieti jasne.
Daniel Lipšic sa vyjadril na sociálnej sieti jasne. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Bývalý minister vnútra a spravodlivosti a zároveň v súčasnosti populárny advokát Daniel Lipšic sa konečne vyjadril k možnej kandidatúre na generálneho prokurátora. Jeho slová, ktoré zavesil na sociálnu sieť Facebook, smerujú k tomu, že sa do tejto funkcie s veľkou pravdepodobnosťou nechystá.

Podľa Lipšica Slovensko stojí pred historickou šancou zatočiť so zločinom, ktorého chápadlá prerástli mnohé zložky štátu. Posledné mesiace podľa jeho slov naznačujú, že sa to dá. "Polícia má rozviazané ruky a mnohí vplyvní ľudia, ktorí dlhé roky žili s pocitom nedotknuteľnosti, sú za závažné zločiny trestne stíhaní," píše Lipšic v prvých riadkoch.

Lipšic v statuse tiež pomenoval osoby, ktoré podľa jeho názoru nešli ruka v ruke s poriadkom Generálnej prokuratúry. "Symbolom takéhoto paktovania so zločincami sa stali bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka či zastupujúci generálny prokurátor Ladislav Tichý," vyhlásil Lipšic, o ktorého kandidatúre sa už dlhú dobu špekuluje v kuloároch.

Definitívne rozhodnutie

Aktuálny právny zástupca aj rodiny Kuciakovcov však v ďalších riadkoch naznačuje, že svoje pôsobenie ako šéfa Generálnej prokuratúry v budúcnosti skôr nevidí. "Svoje poslanie dnes vidím skôr v právnej praxi – pri výsluchoch, rekonštrukciách na mieste činu,  v pojednávacích miestnostiach – teda v nastoľovaní Spravodlivosti v skutočnej aréne," píše Lipšic, ktorý je však v ďalšej vete už oveľa jednoznačnejší. "Som presvedčený, že som dnes užitočnejší v prvej línii, teda pri každodennom riešení konkrétnych prípadov a káuz, ktoré sú „na stole“ a ktoré – pevne verím – ešte pred súd dostaneme. A to je dôvod, pre ktorý nebudem kandidovať na pozíciu generálneho prokurátora," potvrdil Lipšic.

Ten v posledných slovách statusu Slovensku želá odhodlaného a rozhodného generálneho prokurátora, ktorý vzíde z najtransparentnejšej súťaže v histórii. "Zároveň nám všetkým želám dostatok čestných, odhodlaných, nebojácnych a rozhodných prokurátorov. Verím, že aj vďaka nim spravodlivosť na Slovensku zvíťazí!" uviedol Lipšic.

Viac o téme: Generálny prokurátorKandidatúraDaniel Lipšic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu