Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

KORONAVÍRUS v Zlatých Moravciach: Obchodnú akadémiu zavreli! Dva pozitívne prípady

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

ZLATÉ MORAVCE - Na Obchodnej akadémii v Zlatých Moravciach boli laboratórne potvrdené dva prípady nákazy novým koronavírusom metódou RT – PCR a museli ju uzavrieť. Škola to oznámila aj na svojej webovej stránke.

RÚVZ so sídlom v Nitre epidemiologickým vyšetrovaním zistil, že vzhľadom na charakter týchto potvrdených prípadov a nimi spôsobených kontaktov u ďalších žiakov, príp. zamestnancov školy nebolo možné prijať protiepidemické opatrenia v rozsahu uzatvorenia malej skupiny žiakov, príp. jednej triedy žiakov. 

Školu uzavreli

Karanténne opatrenia boli nariadené všetkým žiakom a zamestnancom školy, ktorí boli poučení o povinnosti sledovať svoj zdravotný stav. "V prípade náhleho objavenia sa príznakov typických pre ochorenie COVID-19 je potrebné kontaktovať ošetrujúceho lekára a podrobeniť sa odberu biologického materiálu. Zároveň boli tieto osoby poučené o povinnosti zotrvať v domácej izolácii, o povinnosti zdržania sa sociálnych kontaktov, s výnimkou dištančného vzdelávania u žiakov alebo práce v domácej izolácii u zamestnancov školy," uviedla pre Topky regionálne hygienička Katarína Tináková.

KORONAVÍRUS v Zlatých Moravciach:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: oazm.edupage.org)

V rámci ďalších opatrení v škole bolo zabezpečené objednanie určených osôb na laboratórne vyšetrenie. "Zároveň boli zákonní zástupcovia žiakov upozornení, že dodržiavanie karanténnych opatrení sa netýka osôb žijúcich v spoločnej domácnosti so žiakmi alebo zamestnancami Obchodnej akadémie v Zlatých Moravciach, nakoľko tieto osoby nie sú t.č. z epidemiologického hľadiska podozrivé z ochorenia, sú  považované za tzv. kontakty kontaktu a u týchto osôb sa protiepidemické opatrenia nezabezpečujú," dodala. 

Viac o téme: Zlaté MoravceKoronavírusObchodná akadémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu