Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

O návrhu na vzatie Majského do väzby rozhodne súd už dnes

(Zdroj: TASR - Michal Svítok)

BRATISLAVA – O návrhu Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe na vzatie podnikateľa Jozefa Majského do predbežnej väzby bude rozhodovať Mestský súd v Prahe vo štvrtok popoludní. Informovala o tom hovorkyňa mestského súdu Markéta Puci.

"Zasadnutie sa bude konať dnes o 13. hodine. Proti rozhodnutiu je možné podať sťažnosť, ktorú by potom riešil Vrchný súd v Prahe. Túto sťažnosť je možné podať od oznámenia rozhodnutia do troch dní," objasnila ďalej hovorkyňa.

"Vo veci týkajúcej sa európskeho zatýkacieho rozkazu, ktorý bol tunajšiemu štátnemu zastupiteľstvu doručený 31. júla s cieľom zadržania a predania vyžiadanej osoby do výkonu nepodmienečného trestu odňatia slobody do Slovenskej republiky, môžem informovať, že bol dnes dopoludnia podaný na Mestský súd v Prahe návrh na vzatie vyžiadanej osoby do predbežnej väzby. O návrhu na vzatie do väzby bude rozhodovať Mestský súd v Prahe," objasnil v stredu (5. 8.) pre TASR hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe Aleš Cimbala. Dodal, že s vzhľadom na prebiehajúce predbežné vyšetrovanie sa zastupiteľstvo nebude bližšie vyjadrovať.

Slovenská polícia v utorok (4. 8.) potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici. To, čo bude nasledovať, je v plnej kompetencii českých orgánov. Polícia priblížila, že stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku. Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Po Majskom bolo na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásené národné i medzinárodné pátranie.

Viac o téme: NávrhVäzbaPrahaJozef Majský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu