Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž ohrozoval ľudí v Bratislave nožom! Polícia opäť terčom kritiky: Na ZÁBEROCH vidno kopance do hlavy

Polícia zasahovala v centre Bratislavy, ulicami sa pohyboval ozbrojený muž. Zobraziť galériu (6)
Polícia zasahovala v centre Bratislavy, ulicami sa pohyboval ozbrojený muž. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Polícia v hlavnom meste zasahovala priamo v centre, keď muž s nožom ohrozoval ľudí. Na sociálnej sieti sa objavilo aj video, ktoré opäť vyvoláva rôzne otázniky. Na ňom totiž vidno, ako policajt kope muža na zemi do hlavy.

Bratislavskí policajti hodnotia stredajšiu akciu spacifikovania podozrivého ozbrojeného muža na Prepoštskej ulici v Bratislave ako pohotový zásah. Na sociálnej sieti sa zároveň šíri video, kde vidieť, ako policajti kopú podozrivého na zemi do hlavy. Zásah začali príslušníci potom, ako prijali krátko po poludní oznámenie o neznámom mužovi, ktorý sa po Prepoštskej ulici pohybuje s nožom v ruke.

Muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na čo páchateľ nereagoval. Okrem toho sa v jeho blízkosti nachádzali dve tašky s neznámym obsahom, ktoré boli neskôr preverené pyrotechnikmi s negatívnym výsledkom.

Exkluzívne zábery zo zásahu policajtov v Bratislave. Dnes na obed v centre Starého mesta útočil 43 ročný Michal T.

Uverejnil používateľ URSULINI Streda 8. júla 2020

„Policajti s mužom naďalej udržiavali kontakt a opakovane ho vyzývali, aby chladnú zbraň, ktorú neustále držal v ruke, odložil, avšak neúspešne. Na miesto bola vyslaná zásahová jednotka PPÚ Bratislava,“ informuje KR PZ v Bratislave. Služobný zákrok za použitia donucovacích prostriedkov príslušníci vykonali vzhľadom na ignorovanie ich výziev.

„Muž bol následne obmedzený na osobnej slobode a bol ošetrený privolanou RZS z dôvodu ľahkých zranení, ktoré utrpel počas zákroku. K zraneniu iných osôb v súvislosti s týmto incidentom nedošlo,“ dopĺňa stanovisko polície. Na sociálnej sieti sa šíri video, na ktorom vidieť spomínaný zásah. Počas toho príslušníci PPÚ spacifikovali podozrivého aj kopancami do hlavy. Na videu počuť, ako jeden z príslušníkov upozorňuje kolegu, aby podozrivého nekopal, lebo ich nakrúcajú na video.

Polícia zasahovala v centre
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: TASR)

Indcident sa mal odohrať pred španielskou ambasádou. Michal T. (43) sa mal vyhrážať policajtom nožom. Nakoniec museli zakročiť a zneškodniť ho gumovými projektilmi.

V centre mesta ľudí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V centre mesta ľudí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V centre mesta ľudí
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Na Obchodnej sa strieľalo

Podobný incident sa odhral aj v máji minulého roka, keď sa na Obchodnej ulici v Bratislave rovnako pohyboval muž s nožom v ruke. Polícia v čase okolo 15:15 hod prijala informáciu o mužovi, ktorý mal na Námestí slobody nožom napadnúť a zraniť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy. Následne sa ozbrojený muž presunul na Obchodnú ulicu, kde ho spozorovali privolaní policajti. Preto, že agresívny, muž nožom ohrozoval okolo idúcich ľudí ako aj samotných policajtov, títo po opakovaných výzvach použili proti nemu služobnú zbraň.

Šokujúce VIDEO zo streľby v Bratislave a ostré slová polície na účet ľudí, ktorí nemali nijakú sebazáchovu

„Postrelený muž si následne sám spôsobil aj bodné poranenia brucha,“ spresnili vtedy zástupcovia zákona. Incident sa začal pred Ministerstvom financií SR na Štefanovičovej ulici. Útočník sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, kde pobodal príslušníka finančnej správy. Polícia ho následne dostihla na Obchodnej ulici, na výzvy policajtov nereagoval. Na jeho zastavenie použili služobnú zbraň. Polícia tvrdí, že postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla.

Viac o téme: PanikaPolícia BratislavaStaré MestoHlavne mesto
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu