Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Matovič o druhej vlne KORONAVÍRUSU: Budú sa rušiť ďalšie obmedzenia? Nádej pre nedeľné nákupy

Zobraziť galériu (15)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Rokovanie vlády pokračuje aj dnes. Premiér a ministri majú na programe niekoľko bodov vrátane mimoriadnych štátnych záruk či predĺženia pomoci pre nezamestnaných. Od dnešného dňa sa uvoľnili niektoré ďalšie opatrenia. Do ôsmich krajín už môžeme cestovať bez predloženia testu a povinnosti ísť do karantény na 48 hodín.


KORONAVÍRUS Odborníci rozhodli! Fitnescentrá ostávajú zavreté: Niektoré opatrenia sa však menia


VIDEO Vyjadrenie premiéra Igora Matoviča

Galéria: 22. rokovanie vlády

15:08 Vyplácanie štátnej pomoci podnikom, samostatne zárobkovo činným osobám a zamestnancom na udržanie ich pracovných miest sa počas koronakrízy na Slovensku zrýchlilo. Len za apríl tohto roka boli vyplatené prostriedky v objeme 55 miliónov eur, celkovo od začiatku poskytovania štátnej pomoci už bolo vyplatených 228 miliónov eur.

15:06 Núdzový stav bude na Slovensku platiť do polovice júna. Môže byť vyhlásený len na 90 dní. Podľa Matoviča však stačí po jeho skončení počkať minútu a vyhlásiť ho opäť.

15:02 Vyjadrenie ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. 

14:53 Matovič si dal vypracovať právne stanovisku, aké možnosti by štát stratil, ak by sa zrušil núdzový stav. „Možno si v lete budeme môcť dovoliť zrušiť núdzový stav a v jeseni ho zas zavedieme, lebo vírus sa vráti,“ povedal. Zatiaľ nie je známe, kedy sa zruší.

14:45 Zatiaľ platí zákaz nedeľného predaja len počas koronakrízy za účelom sanitárneho dňa. „Mám ale dohodu s Richardom Sulíkom, že sa ho budem snažiť presvedčiť, ale nebudem to tlačiť. Budem sa snažiť presvedčiť Sulíka, aby sme šli cestou zdravého rozumu,“ uviedol. 

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

14:42 Matovič uviedol, že mobilita ľudí cez hranice bude výrazne väčšia. „Ľudia idú do krajín, kde vírus ešte šarapatí. Situácia sa môže zhoršovať,“ uviedol premiér. Nápor čaká Slovensko aj budúci týždeň, kedy sa do škôl vráti zhruba 300-tisíc detí.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

14:38 Štát zjednodušuje riadenie eurofondov. Ako uviedla vicepremiérka pre investície a informatizáciu Veronika Remišová, jej úrad identifikoval štyri základné problémy, prečo sa eurofondy zle čerpajú. Tieto problémy treba podľa nej odstrániť aj vzhľadom na avizovanú pomoc od Európskej komisie, Slovensko musí byť na čerpanie týchto peňazí pripravené.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

14:33 Vyjadrenie ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej.

14:15 Gröhling potvrdil, že sa diskutuje o zrušení deviateho ročníka

O zrušení deviateho ročníka základných škôl sa uvažuje, bude to však rozhodnutie odborníkov, uviedol minister školstva Gröhling. „Je to aj kvôli bilingválnym školám, kde žiaci odchádzajú z ôsmeho a deviateho ročníka a v rámci bilingválnych škôl, keď sa stretávajú, môžu byť nerovnosti. Štúdium trvá päť rokov a následne mladí ľudia končia štúdium vo vyššom veku,“ povedal minister školstva.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ako ďalej poznamenal, ak by chceli zjednotiť nástup na bilingválne školy, či už z ôsmeho alebo deviateho ročníka, tak sa musia pýtať, ako bude systém vyzerať. „A z toho vyplynula otázka, čo s deviatym ročníkom, ako ho naplniť obsahovo a ako sa na neho pozerať do budúcna,“ povedal minister školstva.

14:10 Vyjadrenie podpredsedníčky vlády Veroniky Remišovej. 

13:50 Minister práce sa vyjadruje k schválenému návrhu vlády k predĺženiu pomoci v nezamestnanosti. „K dnešnému dňu bolo spracovaných vyše 87-tisíc žiadostí,“ uviedl Krajniak na adresu prvej pomoci. Vyplatených bolo vyše 105-miliónov a pomohli asi 412-tisíc ľuďom. 

13:42 Nákup 4x4 sa ruší

Minister obrany Naď má predložiť na rokovanie vlády návrh riešenia medzivládnej dohody na obmenu rádiolokačnej techniky do konca roka 2020. Samotný proces obstarávania má pokračovať do 30. septembra. Zmenu termínov v stredu schválila vláda. Zrušila tiež verejné obstarávanie na nákup viacúčelových taktických vozidiel 4x4.

22. rokovanie vlády (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vláda zároveň zrušila úlohy vyplývajúce z uznesenia Informácia o výsledkoch skúšok, testov, prieskumu trhu Bojového obrneného vozidla/Viacúčelového taktického vozidla 4x4. „V súčasnej dobe Ministerstvo obrany SR prehodnocuje potrebu zabezpečenia jednotiek OS SR predmetnými vozidlami vzhľadom na plnenie dlhodobého a programového plánu Ministerstva obrany SR,“ zdôvodnilo MO SR v materiáli.

13:35 Cez hraničný priechod Šahy v stredu ráno prešlo 1000 Slovákov do Maďarska

Prichádzajúcich však šéf rezortu zahraničia upozorňuje, že majú iba 48 hodín na to, aby sa vrátili bez povinnosti ísť do karantény. Šéf rezortu diplomacie zároveň apeluje na občanov, aby mali pri sebe formulár, ktorý im pri prechode opečiatkuje polícia. „Tak sa pri návrate kontroluje, či je dodržaná 48-hodinová lehota,“ podotkol Korčok. Dodal, že mať formulár nie je povinnosťou polície, ale je to občianskou povinnosťou.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

13:27 Výstavba Národného futbalového štadióna bude predmetom analýzy

Vládny kabinet totiž v stredu prijal uznesenie, v ktorom žiada do konca júna vykonať analýzu doterajších právnych vzťahov súvisiacich s výstavbou štadióna medzi firmou NFŠ, respektíve spoločnosťou Národný futbalový štadión, a Slovenskou republikou, zastúpenou ministerstvom školstva. Preskúmať chce aj podklady smerujúce k uzatvoreniu kontraktov vrátane výstupov poradenských spoločností.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

13:07 Generálnou tajomníčkou služobného úradu ministerstva životného prostredia sa stane Daša Turbová. Na poste vystrieda Ľubomíru Kubišovú.

13:05 Vyjadrenie ministerstva školstva Branislava Gröhlinga. „Bude na rozhodnutí školy, ktoré predmety budú chcieť mať,“ uviedol. 

12:58 Program Agentúry na podporu výskumu a vývoja podporí výskum a vývoj so zameraním na zvládnutie pandémie nového koronavírusu a jej dôsledkov na obdobie rokov 2020 - 2021 sumou osem miliónov eur. Základným cieľom programu je podpora výskumu a vývoja zameraných na ochorenie COVID-19, respektíve súvisiacich s ním, a s tým spojená prípadná podpora zariadení na testovanie produktov týkajúcich sa tejto nákazy.

12:55 Prevádzkové plochy letiska Kuchyňa zrekonštruujú a rozšíria

Prevádzkové plochy letiska Kuchyňa zrekonštruujú a rozšíria. Vytvoriť sa tak má dostatočný priestor na odstavné miesta pre lietadlá typu C-27J Spartan a L-410 Turbolet. Predpokladané náklady vo výške 5 042 118, 66 eura vrátane DPH by mali obsiahnuť realizáciu stavby, projektovú dokumentáciu pre stavebné konanie a realizáciu spolu s autorským dohľadom. Všetky ceny majú byť spresnené v ďalších stupňoch projektovej dokumentácie.

Stavba má pozostávať z troch častí. Prevádzkovú plochu plánujú zrekonštruovať a rozšíriť o 20 metrov. Dostavať sa má tiež dažďová kanalizácia, čiže odvodňovanie plochy. Súčasťou projektu je aj vybudovanie verejného osvetlenia.

12:48 Štátnym tajomníkom rezortu zdravotníctva sa od 1. júna stane Peter Stachura. Ako priblížil rezort, Stachura sa na Slovensko vracia po 16-ročnom pôsobení v Nemecku a Rakúsku. Je zároveň členom tímu nezávislej platformy Za lepšie zdravotníctvo, ktorá sa venuje fungovaniu zdravotného systému vo vyspelých krajinách. „Pán doktor Stachura pôsobil v zahraničí a pre koronakrízu nemohol pricestovať skôr. Na spoluprácu s ním sa teším a som presvedčený, že vo svojej pozícii zúročí svoje skúsenosti pre systematické zlepšovanie slovenského zdravotníctva,“ komentoval Krajčí.

12:45 Vláda vymenovala nových členov Rady vlády SR pre prevenciu kriminality

Vláda zároveň odvolala pôvodných. Za nových členov vláda vymenovala štátnych tajomníkov ministerstva vnútra Lukáša Kyselicu a Jána Lazara, štátnu tajomníčku ministerstva práce Soňu Gaborčákovú, štátnu tajomníčku ministerstva školstva Moniku Filipovú, štátnu tajomníčku ministerstva zdravotníctva Janu Ježíkovú, štátneho tajomníka ministerstva financií Ľuboša Jančíka, štátneho tajomníka ministerstva obrany Mariana Majera, splnomocnenkyňu vlády pre rómske komunity Andreu Bučkovú a riaditeľa Vojenskej polície rezortu obrany Valentína Ceba. Funkciu prevezmú vo štvrtok 28. mája.

12:35 Vyjadrenia ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka po rokovaní vlády. 

12:32 Námestníkom generálneho riaditeľa Slovenského pozemkového fondu (SPF) bude od 28. mája Peter Kubala, ktorý na tomto poste nahradí Borisa Brunnera.

12:28 Celkovo by sa toto opatrenie malo podľa rezortu práce dotknúť v tomto roku približne 14 800 osôb. „Celkový vplyv na rozpočet verejnej správy bude negatívny z dôvodu, že sa predpokladajú vyššie výdavky na vyplatenie dávok v nezamestnanosti v súvislosti s predĺžením podporného obdobia v nezamestnanosti,“ uvádza sa v doložke vplyvov k návrhu nariadenia.

12:25 Vláda schválila predĺženie obdobia podpory v nezamestnanosti o ďalší mesiac

Ľudia v evidencii úradov práce budú môcť opäť dlhšie poberať podporu v nezamestnanosti. Vláda schválila nariadenie, ktorým sa opätovne predlžuje podporné obdobie v nezamestnanosti o ďalší mesiac. Vláda už koncom apríla jedno predĺženie tohto obdobia schválila. Toto opatrenie má zmierniť negatívne dosahy na poberateľov dávky v nezamestnanosti, ktorí si v dôsledku stále pretrvávajúcej krízovej situácie a s tým súvisiacej nepriaznivej situácie na trhu práce nevedia nájsť zamestnanie.

12:15 Vyjadrenie štátneho tajomníka rezortu školstva pre šport. 

11:50 Vyjadrenie štátneho tajomníka ministerstva školstva.

11:48 Slovensko podporuje posilňovanie Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky

Slovenská republika podporuje posilňovanie Spoločnej bezpečnostnej a obrannej politiky (SBOP) a budovanie civilných a vojenských kapacít krízového manažmentu Európskej únie (EÚ), najmä prostredníctvom realizácie civilného kompaktu SBOP, projektov PESCO (stálej štruktúrovanej spolupráce v oblasti obrany) a príslušných národných implementačných plánov. Vyplýva to z materiálu Prioritné témy európskej politiky Slovenskej republiky na rok 2020, ktorý v stredu schválila vláda.

11:38 Činnosť orgánov športových organizácií počas krízovej situácie sa upraví

Činnosť orgánov športových organizácií počas krízovej situácie sa bude môcť upraviť. Zefektívniť sa má aj použitie finančných prostriedkov v športe v súvislosti s krízovou situáciou a spôsobilosťou športových organizácií a fyzických osôb byť prijímateľom verejných prostriedkov, ktoré môže negatívne ovplyvniť vyhlásená krízová situácia. Vyplýva to z úpravy zákona o športe, ktorú v stredu na svojom rokovaní schválila vláda.

11:35 Vláda vymenovala nových členov Rady vlády SR pre protidrogovú politiku

Ide o poradný, koordinačný, iniciatívny a kontrolný orgán vlády SR vo veciach protidrogovej politiky vlády vo verejnom záujme. Predsedom rady sa stal minister zdravotníctva Krajčí. Funkciu podpredsedov budú zastávať ministerka spravodlivosti Mária Kolíková a minister školstva Branislav Gröhling. Členmi rady sa stali minister vnútra Roman Mikulec, minister financií Eduard Heger, minister zahraničných vecí Ivan Korčok, minister práce Milan Krajniak a podpredseda vlády a minister hospodárstva Richard Sulík.

11:21 Vláda schválila Správu o plnení cieľov Národného programu podpory zdravia

Vláda na svojom zasadnutí v stredu schválila Správu o plnení cieľov Národného programu podpory zdravia z dielne ministerstva zdravotníctva. Zároveň však bude musieť šéf rezortu zdravotníctva Marek Krajčí do konca budúceho roka vypracovať jeho aktualizáciu.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Materiál ako jeden z cieľov národného programu uvádza, aby sa využili všetky možnosti primárnej prevencie na zníženie výskytu nádorov či aby sa vhodnými metódami sekundárnej prevencie znížila úmrtnosť, čo v praxi znamená zabezpečiť diagnostiku nádorových ochorení krčka maternice, prsníka, hrubého čreva a konečníka v predklinickom, včasnom štádiu, keď je možné dosiahnuť vyliečenie pacientov.

11:17 V prípade vlakovej a autobusovej medzinárodnej prepravy odborníci zatiaľ podľa Doležala nesúhlasili s ich obnovením. „Ja túto tému znovu otvorím na najbližšom ústrednom krízovom štábe,“ zdôraznil. Zároveň avizoval, že v súvislosti s opätovným čiastočným otvorením škôl od 1. júna splní ministerstvo dopravy sľub o obnovení bezplatného cestovania vlakom pre študentov. „Bezplatná vlaková preprava pre študentov bude povolená rovnako, ako sa otvoria školy,“ dodal.

11:15 Snažíme sa o obnovenie medzinárodnej prepravy, najskôr bude letecká

Ministerstvo dopravy sa v súvislosti s postupným otváraním hraníc snaží znovu obnoviť aj všetky typy medzinárodnej prepravy osôb. Tá bola v čase pandémie nového koronavírusu zastavená. Najbližšie k spusteniu je letecká preprava, uviedol pred rokovaním šéf rezortu Andrej Doležal. Konzílium odborníkov dalo v pondelok (25.5.) podľa Doležala predbežný súhlas s obnovením leteckej prepravy v obmedzenom režime. Definitívne o tom bude musieť rozhodnúť ústredný krízový štáb.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Nevidím problém pristúpiť k otvoreniu leteckej prepravy prakticky okamžite, ako dostaneme súhlasné stanovisko. Návrh z našej strany bol, že by sme obnovili tzv. nepravidelnú, charterovú leteckú prepravu do 20 osôb pre slovenských občanov,“ priblížil minister.

11:11 Zrušenie plánovaného nákupu viacúčelových taktických vozidiel 4x4 sa dá podľa ministra Naďa zdôvodniť odborne i politicky. Poukázal na to, že ani pre Ozbrojené sily SR nákup nebol v danej forme prioritou. Naďalej je presvedčený o netransparentnosti projektu. „Ja som ho už mentálne zrušil v rezorte obrany a dnes, ak to vláda odsúhlasí, bude zrušený aj právne,“ dodal. Podotkol, že stiahol už aj odvolanie ministerstva obrany z ÚVO, ktorý nariadil nákup zrušiť.

Americká ponuka v hodnote 105 miliónov dolárov na rekonštrukciu letísk Kuchyňa a Sliač podľa ministra už nie je aktuálna. V budúcnosti by minister ďalšiu ponuku od Američanov či iných spojencov z NATO alebo Európskej únie určite zvážil.

11:02 Techniku z Letiska Sliač bude potrebné počas rekonštrukcie presunúť na letisko Kuchyňa. Potrebná je preto jeho nevyhnutná oprava, stáť bude asi päť miliónov eur, uviedol pred rokovaním minister obrany Jaroslav Naď. Po schválení vládou by sa mohla obnova začať ešte tento rok.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Keďže musí prejsť Letisko Sliač komplexnou rekonštrukciou, my budeme potrebovať presunúť techniku z Letiska Sliač na letisko Kuchyňa. Aby sme to dokázali urobiť, tak potrebujeme mať letisko Kuchyňa v takom stave, aby bolo schopné prijať napríklad stíhacie lietadlá MiG-29,“ vysvetlil. Oprava nie je podľa neho "zásadne veľká", obnoviť sa majú prevádzkové plochy a prispôsobiť sa má infraštruktúra.

10:55 Dedičstvo v štátnom podniku agrokomplex Národné výstavisko v Nitre je pomerne ťaživé, uviedol to pred rokovaním Mičovský. „To, čo som tam našiel, nevzbudzuje radosť. Jednoznačne je potrebné povedať si, že nádej na to, aby národné výstavisko Agrokomplex opäť 'vstalo z popola' je veľmi veľká. Na to potrebuje nájsť to najdôležitejšie - skvelých ľudí. Práve preto som vypísal výberové konanie na obsadenie miesta generálneho riaditeľa Agrokomplexu,“ priblížil.

Ján Mičovský 22. rokovanie vlády (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

10:40 Medzi uchádzačmi, ktorí sa uchádzajú o post šéfa Rady pre rozpočtovú zodpovednosť, sú podľa Hegera celkom zaujímavé mená. Rezort financií vyhlásil výberové konanie začiatkom mája tohto roka. Mandát dosluhujúceho predsedu RRZ Ivana Šramka sa skončil 26. júna minulého roka. „Kandidáti sa hlásia. Predpokladám, že sa ešte nejakí prihlásia. Sú tam celkom zaujímavé mená. Počkáme si na to, kým sa prihlásia všetci, ktorí budú mať záujem,“ priblížil Heger.

10:25 „Potrebujeme naozaj najprv upratať vo výdavkoch štátu, pozrieme sa, koľko nám ostáva na konsolidáciu. Dôležité je, aby opatrenia boli systémové, ide nám o štrukturálny deficit. Opatrenia musíme nastaviť tak, aby prinášali benefity aj pre nasledujúce roky,“ uviedol Heger.

KORONAVÍRUS Štát musí v prvom rade šetriť na sebe, uviedol minister financií Eduard Heger (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

V súčasnosti zároveň nevidí priestor na diskusiu o zvyšovaní niektorých spotrebných daní, napríklad z tabaku. „Každý rezort prechádza v súčasnosti veľkou inventúrou svojich bežných výdavkov či na tovary, služby, obstarávania. Ministri veľmi poctivo k tomu pristupujú. Prebieha diskusia, aké opatrenia prijmeme na to, aby sme vedeli konsolidáciu dosiahnuť,“ dodal Heger.

10:15 Štát bude v prvom rade šetriť na sebe, ministerstvá robia inventúru

Štát bude v prvom rade šetriť na sebe, jednotlivé ministerstvá v súčasnosti robia veľkú inventúru svojich bežných výdavkov. Uviedol to pred rokovaním vlády minister financií Eduard Heger. „Štát bude robiť to, čo tu dlhé roky predchádzajúce vlády nerobili. Obzvlášť vlády Smeru-SD. Štát bude šetriť na sebe. Na tovaroch a službách, pri ktorých predpokladáme pomerne výraznú úsporu, pretože, keď to očakávame aj od ľudí, štát musí ísť príkladom,“ vyhlásil Heger. Priblížil, že vláda sa bude snažiť rozpúšťať rôzne predražené zmluvy, ktoré podľa ministrových slov bolo na ministerstvách nájdených niekoľko.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

9:50 Mičovský rokoval s Radou poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv

Na pôde ministerstva pôdohospodárstva sa v utorok uskutočnilo prvé rokovanie vedenia agrorezortu s vedením Rady poľnohospodárskych a potravinárskych samospráv SR. Diskutovalo sa aj o vplyvoch pandémie ochorenia COVID-19.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Naším cieľom je nájsť optimálny variant pre slovenské poľnohospodárstvo a potravinárstvo. Tak, aby sme aj v aktuálnej náročnej situácii postihnutej pandémiou ochorenia COVID-19 dokázali zvýšiť potravinovú sebestačnosť našej krajiny a zároveň nasmerovali štátne aj európske prostriedky do kvalitnejšie a zdravšie udržiavanej krajiny,“ povedal minister pôdohospodárstva Ján Mičovský.

9:45 Premiér Matovič ešte v pondelok oznámil, že od stredy sa uvoľňujú ďalšie opatrenia. Fitnescentrá a vnútorné športoviská sa otvoria až 3. júna. 

Rokovať bude o mimoriadnych štátnych zárukách

Úprava prevádzkových plôch letiska Kuchyňa či návrh zákona o mimoriadnych štátnych zárukách z dielne ministerstva financií SR zamestnajú vládny kabinet počas stredajšieho zasadnutia vlády. Európska únia prijala opatrenia v reakcii na hospodársku situáciu a zriadila európsky nástroj dočasnej podpory na zmiernenie rizík nezamestnanosti v núdzovej situácii.

Matovič o druhej vlne
Zobraziť galériu (15)
 (Zdroj: Úrad Vlády SR)

Ide o nástroj SURE, ktorý umožňuje členským štátom vrátane Slovenska, žiadať EÚ o výhodne úročené pôžičky, z ktorých bude možné čiastočne pokrývať zvýšenie verejných výdavkov členských štátov Únie na režimy skráteného pracovného času pre zamestnancov a podobné opatrenia, najmä pre samostatne zárobkovo činné osoby (SZČO), ako aj výdavkov na niektoré opatrenia súvisiace so zdravím, najmä na pracovisku.

Podporné obdobie v nezamestnanosti sa predĺži

Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) na rokovanie vlády predložil návrh nariadenia, ktorým sa opätovne predĺži podporné obdobie v nezamestnanosti o ďalší mesiac. Reaguje tak na pokračujúcu mimoriadnu situáciu na Slovensku v dôsledku pandémie nového koronavírusu. Návrh nariadenia vlády má pomôcť tým ľuďom, ktorí si v čase krízy nevedia nájsť zamestnanie. Vláda už pritom raz toto podporné obdobie predlžovala.

Vládny kabinet má v programe zahrnuté aj vymenovanie nových členov Rady vlády SR pre protidrogovú politiku. Jej predsedom sa má stať minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO), funkciu podpredsedov by mali zastávať ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) a minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS).

Vláda sa bude zaoberať aj tým, že minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) má predložiť na rokovanie vlády návrh riešenia medzivládnej dohody na obmenu rádiolokačnej techniky do konca roka 2020. Samotný proces obstarávania má pokračovať do 30. septembra. Zároveň sa bude zaoberať aj rušením uznesenia vlády týkajúce sa verejného obstarávania a jeho výsledkov na nákup viacúčelových taktických vozidiel 4x4.

Viac o téme: OpatreniaIgor MatovičKoronavírusRokovanie vlády
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu