Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

THREEMA je online! Kuciak, Kočnerova novinárka aj oplzlé správy: Na čítanie je potrebný silný žalúdok

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kočnerova Threema sa skloňuje už dlho a v roku 2019 bola medzi najvyhľadávanejšími výrazmi. Objavila sa ako dôkaz pri zmenkovej kauze, ale aj na pojednávaní o vražde Jána Kuciaka, z ktorej objednávky je obžalovaný práve Marian Kočner.

Písal si s Alenou Zsuzsovou, ktorá je tiež obžalovaná v kauze vraždy Jána Kuciaka. Rovnako sú v Threeme správy aj s bývalým podpredsedom parlamentu Martinom Glváčom. Často sa spomína aj "Hranol" či šéf, tak prezýval Marian Kočner opozičného poslanca Roberta Fica, ktorý bol vtedy premiérom. 

KAKUZA KUCIAK Čítala sa Threema! Preberajú sa zuby Zsuzsovej, aj údajná objednávka Kočnerovej vraždy

Útržky z Threemy médiá zverejňovali postupne a po celý rok. Predsedníčka senátu, ktorý pojednáva o vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, pripustila aj v tomto procese ako dôkaz správy zo šifrovanej aplikácie Threema. Ešte predtým sa vykonali ako dôkaz v inom súdnom pojednávaní, a to v zmenkovej kauze, v ktorej bol Kočner neprávoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia spolu s Pavlom Ruskom. 

Teraz ju v plnom znení na internete zverejnil sudca Krajského súdu v Bratislave Peter Šramko. "V ne­ve­rej­nom príp­rav­nom ko­na­ní by ne­ma­li dô­ka­zy uni­kať zo spi­su. Ak sa tak už sta­lo a doš­lo k se­lek­tív­ne­mu zve­rej­ne­niu čas­tí Three­my zo stra­ny vy­bra­ných mé­dií a to s od­ôvod­ne­ním, že je to vo ve­rej­nom zá­uj­me, po­tom je vo ve­rej­nom zá­uj­me aj zve­rej­ne­nie kom­plet­né­ho ob­sa­hu Three­my, aby sa kaž­dý, ko­ho to za­ují­ma, mo­hol oboz­ná­miť s je­ho ob­sa­hom," napísal Šramko na webe pravnelisty.sk.

Kočnerova novinárka

Okrem už známych a zverejnených vecí, sa tak v Threeme môžete dočítať, aký vzťah mala bývalá novinárka Martina Ruttkayová s Marianom Kočnerom. Ešte keď pracovala v denníku Plus Jeden Deň, všetok svoj postup konzultovala práve s Kočnerom.

Ten jej dával úlohy, o čom má písať. Pomáhal jej vybavovať ubytovanie na Donovaloch, či jej platil dovolenku. So svojím vtedajším kamarátom Petrom Tóthom, však o Ruttkayovej písal ako o žumpe.

Martina Ruttkayová donášala Kočnerovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky.sk)

Okrem iného, Ruttkayová Kočnerovi písala aj o iných kolegoch a donášala mu, s kým a kedy sa majú stretnúť. Keď fotograf v denníku odfotil Pavla Ruska pred Five Star Residence, Kočner kázal fotky nepoužiť. Tak sa aj stalo. "Fotky pri Five Star už neexistujú," napísala bývalá novinárka Kočnerovi. 

Kuciak

V konverzácia s Petrom Tóthom a aj Alenou Zsuzsovou bol často spomínaný aj zavraždený novinár Ján Kuciak. Aj preto je podľa splnomocnencov Daniela Lipšica a Romana Kvasnicu Threema jedným z dôkazov, že Marian Kočner si objednal vraždu Jána Kuciaka. 

Zo správ totiž jasne vyplýva, že Kočner mal na Kuciaka nielen ťažké srdce, ale doslova mu pil krv. Kuciakove informácie boli vždy jasné a pravdivé a Kočnerovi sa len ťažko vyvracali. 

Celá komunikácia cez šifrovanú aplikáciu Threema je zverejnená na TOMTO LINKU

Viac o téme: NovináriThreemaMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu