Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Strašidelný muž vo VIDEU: Vyhrážky premiérovi Matovičovi so zbraňou a fotografia s Kotlebom

Matovičovi sa mal istý muž vyhrážať na videu so samopalom v ruke. Zobraziť galériu (3)
Matovičovi sa mal istý muž vyhrážať na videu so samopalom v ruke. (Zdroj: TASR/Jakub Kotian, Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali vo štvrtok muža, ktorý na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom držal zbraň a opakovane sa vyhrážal predsedovi vlády SR Igorovi Matovičovi (OĽaNO).

Človek, o ktorom je reč vo videu používa vulgarizmy a Matoviča nazýva neznajbohom či inými prívlastkami. Mieri pri tom do objektívu zbraňou.

Video obsahuje vulgarizmy a nie je určené pre osoby mladšie ako 18 rokov

Muž, ktorý sa vyhrážal Matovičovi (Zdroj: Facebook)

Po muža si prišli policajti

Po zverejnení videa pozornosť na muža upriamila samotná NAKA, ktorá začala bezprostredne konať. "Policajti zaistili aj predmetnú zbraň. S mužom vykonávajú procesné úkony, a preto nie je možné poskytnúť viac informácií," dodala k tejto veci polícia.

Vulgarizmy a fotografia aj so šéfom ĽSNS

Policajné zložky o dnešnom zadržaní muža informovali na sociálnej sieti. Spomínaný človek, ktorý vo výhražnom videu vulgárne nadáva premiérovi Matovičovi a hovorí o bližiacej sa smrti premiéra, je príznačný ešte niečim iným. Na sociálej sieti sa totiž prezentoval prezývkou "Fašo” a je podporovateľom extrémistickej strany ĽSNS, o čom svedčí aj jedna z fotografii na jeho profile s predsedom kotlebovcov Marianom Kotlebom.

Strašidelný muž vo VIDEU:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: VyhrážanieIgor MatovičNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu