Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Petržalka spustila donášku obedov pre seniorov, na hrozbu koronavírusu reagujú aj v Michalovciach

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Mestská časť Bratislava - Petržalka spustila donášku obedov pre seniorov. V snahe nevystavovať seniorov riziku nákazy koronavírusom sa Petržalka rozhodla počas krízového obdobia zabezpečovať donášku stravy do domácností všetkým seniorom odoberajúcim obedy, teda aj tým, ktorí si ich chodili prevziať do výdajní v denných centrách na Osuského a Medveďovej ulici.

Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková. "Túto iniciatívu sme spustili len pred pár dňami a rozvážame obedy do viac ako 50 domácností seniorov. Samozrejme, budeme radi, keď sa nám prihlásia ďalší ľudia, ktorí túto službu potrebujú," povedala druhá viceprimátorka Petržalky Jana Hrehorová.

Záujemcovia o donášku obedov sa môžu prihlásiť u pracovníkov oddelenia sociálnych vecí miestneho úradu. Obed odovzdajú seniorom pracovníci mestskej časti alebo dobrovoľníci. "Okrem donášky sme pre osamelých seniorov a zdravotne znevýhodnených občanov zriadili aj krízovú linku 0947 487 498, ktorá funguje v čase od 8:00 do 16:00. Prostredníctvom tejto linky môžu požiadať o nákup potravín, drogérie, liekov a ďalších vecí základnej potreby, a my im zabezpečíme donášku tovaru," dodala na záver Hrehovorá.

Petržalka spustila donášku obedov
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Chris Carlson)

Mestská časť prostredníctvom Strediska sociálnych služieb zabezpečuje už niekoľko rokov donášku obedov do domácností pre seniorov odkázaných na starostlivosť iných. V rámci opatrovateľskej služby doručuje stredisko denne približne 120 obedov do domácností a takmer 100 obedov do dvoch výdajní v denných centrách na Osuského a Medveďovej ulici, kde si obedy chodia seniori osobne vyzdvihnúť.

Michalovce zabezpečia nákupy pre seniorov a zdravotne postihnutých

Nákupy potravín, drogérie, hygienických potrieb a liekov pre občanov odkázaných na pomoc budú v Michalovciach od pondelka (30. 3.) zabezpečovať zamestnanci mesta. Samospráva tak reaguje na hrozbu šírenia sa nového koronavírusu, informovala o tom Iveta Palečková z mestského úradu.

"Občania, ktorí majú o takúto službu záujem, môžu kontaktovať Mestský úrad v Michalovciach na telefónnych číslach 0566423339 alebo 0905765380," uviedla s tým, že osamelo žijúci seniori, odkázaní občania a občania so zdravotným postihnutím môžu svoje požiadavky na nákup nahlasovať vždy v pondelok a v stredu v čase od 9.00 do 12.00 h. Samotný nákup a donášku tovaru budú zamestnanci mesta realizovať v utorok a štvrtok medzi 8.00 a 12.00 h.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


"Odporúčame občanom, aby si svoj nákupný zoznam spísali a mysleli pritom na viac dní vopred," doplnila Palečková so žiadosťou, aby si volajúci pripravili hotovosť v približnej cene nákupu a vložili ju do obálky alebo igelitového vrecka. Výdavok z nákupu spolu s pokladničným dokladom sa im vráti spolu s donáškou.

Viac o téme: MichalovceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu