Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VOĽBY 2020 Volebný líder PS/Spolu Truban je v centrále, očakáva sa približne tisíc hostí

Michal Truban prichádza do centrály PS/Spolu Zobraziť galériu (2)
Michal Truban prichádza do centrály PS/Spolu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Volebný líder koalície Progresívne Slovensko/Spolu – občianska demokracia (PS/Spolu) Michal Truban je vo volebnej centrále strany v priestoroch Starej Tržnice v Bratislave. Zatiaľ nechcel komentovať, koľko percent by koalícia mohla získať vo voľbách.

Priestory sa postupne zaplňujú, v štábe panuje príjemná atmosféra. Odhaduje sa účasť na úrovni tisíc podporovateľov a hostí. Keďže PS/Spolu kandiduje vo voľbách ako koalícia, na jej vstup do Národnej rady SR musí získať minimálne sedem percent.

Koalíciu PS/Spolu prišiel podporiť aj bývalý priateľ prezidentky Zuzany Čaputovej fotograf Peter Konečný. Čaputová kandidovala v marci minulého roku na post prezidentky z pozície podpredsedníčky PS. Po nástupe do funkcie prezidentky sa tejto pozície v strane vzdala.

Desiate parlamentné voľby od nežnej revolúcie v roku 1989 sa začali dnes o 7:00, hlasovalo sa do 22:00. Kandiduje v nich celkovo 24 politických subjektov. Vo volebnom odvode vo Veľkom Krtíši však budú občania môcť voliť o hodinu dlhšie. Dôvodom je úmrtie člena volebnej komisie.

Aj vo volebnom okrsku č. 4 na Bakossovej ulici v Banskej Bystrici sa budú voľby konať dlhšie. Priamo vo volebnej miestnosti zomrel 79-ročný muž. Volebnú miestnosť zatvorili na pol hodinu, to znamená že voľba tu bude posunutá do 22:30. Moratórium sa teda predĺžilo z 22:00 na 23:00.

Viac o téme: Michal TrubanVoľby 2020PS/Spolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu