Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VOĽBY 2020 Beblavý očakáva dvojciferný výsledok, tieto voľby sú však ťažko predpovedateľné

Aj Miroslav Beblavý prišiel k volebným urnám Zobraziť galériu (11)
Aj Miroslav Beblavý prišiel k volebným urnám (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Líder strany Spolu – občianska demokracia Miroslav Beblavý očakáva vo voľbách do NR SR dvojciferný výsledok koalície strán Progresívne Slovensko/Spolu (PS/Spolu). Beblavý to povedal v priestoroch základnej školy na Vrútockej ulici v bratislavskej Trnávke, kam prišiel krátko po 10:00 odvoliť.

Beblavý verí, že parlamentné voľby prinesú Slovensku zmenu a v nedeľu ráno sa všetkým Slovákom bude vstávať lepšie. „V tejto chvíli o tom už nepochybujem, otázkou je, či budeme mať mandát nielen na zmenu, ale aj na takú zmenu, ktorá nás niekam posunie. A o to sa teraz bojuje,“ povedal po odovzdaní hlasovacieho lístka Beblavý. Výsledok volieb je podľa neho ťažké predpovedať.

Miroslav Beblavý v rokoch 2002 až 2006 zastával funkciu štátneho tajomníka na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny, kde sa primárne venoval politikám zamestnanosti. V rokoch 2001-2002 a 2006-2010 viedol Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť (SGI).

Počas svojej kariéry zastával viacero konzultantských pozícií pre Európsku komisiu, OECD či Svetovú banku. Na základnú školu na Vrútockej ulici chodieva voliť 18 rokov. Koalícia PS/Spolu potrebuje v parlamentných voľbách dosiahnuť sedempercentnú voličskú podporu.

Viac o téme: Miroslav BeblavýVoľby 2020
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu