Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Obchodná inšpekcia upozorňuje na rizikový e-shop: Stovky Slovákov už naleteli, plánujú hromadnú žalobu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) neodporúča nakupovať z internetového obchodu Huglo.sk. Z obsahu spotrebiteľských podaní totiž vyplýva, že po uskutočnení objednávky a jej zaplatení tovar neuvidíte. Stovky Slovákov už o svoje peniaze prišli.

SOI zaznamenala na prelome rokov 2019 a 2020 zvýšený nárast podaní proti internetovému obchodu Huglo.sk. Z dostupných informácií na predmetnej webovej stránke a z priložených podkladov v spotrebiteľských podaniach vyplýva, že prevádzkovateľom internetového obchodu je anglická spoločnosť ROPETA LTD.

Čítajte aj: Dovolenky v ohrození! Pozor na podvodný portál, môžete prísť o veľké peniaze

Z obsahu spotrebiteľských podaní vyplýva, že po uskutočnení objednávky a jej následnom zaplatení nie je tovar spotrebiteľovi doručený. „Viacero spotrebiteľov si taktiež uplatnilo právo odstúpiť od zmluvy do 14 dní bez udania dôvodu, predávajúci odstúpenie akceptoval, avšak peniaze im nevrátil. Navyše, po uskutočnení nákupu a realizácii platby s predávajúcim nie je možné komunikovať žiadnym zo spôsobov uvedených na stránke internetového obchodu. Na uplatnené reklamácie nereagujú,“ upozornila obchodná inšpekcia.

SOI upozorňuje na internetový obchod Huglo.sk
Zobraziť galériu (3)
SOI upozorňuje na internetový obchod Huglo.sk  (Zdroj: Reprofoto/Huglo.sk)

SOI preto nákupy na danom e-shope neodporúča. „V nadväznosti na vyššie uvedené a vzhľadom na intenzitu podnetov spotrebiteľov s poukazom na to, že Slovenská obchodná inšpekcia nie je oprávnená vymáhať platby za nedodaný tovar, odporúčame spotrebiteľom dôkladne zvážiť všetky spotrebiteľské rozhodnutia týkajúce sa zakúpenia produktov prostredníctvom vyššie uvedenej webovej stránky.“

Na Facebooku dokonca vznikla skupina s názvom „Podvedení ľudia spoločnosťou Huglo.sk“, v ktorej je dovedna vyše 600 členov. Ide najmä o ľudí, ktorí chcú vypracovať hromadnú žalobu.

Obchodná inšpekcia upozorňuje na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Podvedení ľudia spoločnosťou Huglo.sk)

Viac o téme: SOIPodvodInternetový obchod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu