Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slovenský olympionik má na krku dve mafiánske vraždy: FOTO Skončil v cyperskom väzení

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: archív)

BRATISLAVA - Boxer Rudolf Dydi bol ešte pred pár rokmi rešpektovaný športovec. Uznanie si vyslúžil hlavne ziskom bronzovej medaily na európskom šampionáte a viacerými titulmi majstra Slovenska v boxe. Najnovšie informácie o slovenskom olympionikovi prichádzajú Cypru. Nejde však o pozitívne správy.

Miestne médiá o rodákovi z Dubnice nad Váhom informujú ako Miroslavovi Balažovjechovi, ktorý sa zapojil do vojny medzi dvoma frakciami cyperského podsvetia. Práve Rudolfa Dydiho označujú ako vykonávateľa a hlavného aktéra dvoch mafiánskych vrážd.

Vydieranie aj lúpež

Podľa systému Patros je v hľadáčiku polície od januára 2014. Zatykač na neho vydali pre vydieranie, hrubý nátlak, neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla či lúpež. Niekdajší slovenský reprezentant v boxe zbalil ženu, dieťa a dal sa na útek pred zákonom.

Koncom roka 2018 otriasla ulicou jedného z cyperských miest streľba. Projektily zasiahli luxusné Porsche Caynne. Cieľom vražedného komanda na motorkách bol miestny podnikateľ, ktorý však útok prežil. Cyperské médiá označili streľbu ako výstrahu podsvetia. Okrem týchto informácií však cyperská polícia zverejnila fotografiu muža menom Miroslav Balažovjech zo Slovenska.

Slovenský olympionik má na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

Cyperskými médiami sa vtedy začala šíriť snímka boxera Rudolfa Dydiho, ktorý sa pod novou identitou ukrýval na Cypre, a na ktorého bol už štyri roky vydaný európsky zatykač.

Ďalšia mafiánska vražda

Najnovšie informácie z Cypru hovoria o tom, že Rudolfa Dydiho alias Miroslava Balažovjecha väznia v cyperskej väznici spolu s ďalším kumpánom, ktorého zadržali len pred pár dňami. Dydimu aktuálne pripisujú aj ďalšiu mafiánsku vraždu z novembra 2017. Slovenský boxer podľa vlastných slov účasť na vražde ďalšieho podnikateľa odmieta.

Slovenský olympionik má na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

Na muža prezývaného Glykas vypálili pred domom celkom päť rán. Zasiahli ho štyri výstrely. Jeden zasiahol notebook, ktorý držal v ruke. Podnikateľ  útok prežil a policajtom dal aj popis strelca. Koncom januára tohto roku Glykasa vypočuli na polícii, kde identifikoval ako strelca práve slovenského olympionika Rudolfa Dydiho. Aj v tomto prípad malo ísť o vybavovanie si účtov v rámci cyperského podsvetia.

Tri zatykače

Rudolfa Dydiho zadržali koncom decembra 2018 v tureckej časti severného Cypru, kam vstúpil nelegálne. Preto bol tiež súdený za nezákonný vstup do vojenského priestoru. Dnes je už Dydi uväznený v južnej časti Cypru, kde ho súdia za vraždu z novembra 2018. Meno Rudolfa Dydiho aj napriek týmto informáciám stále svieti medzi najhľadanejšími zločincami sveta.

Slovenský olympionik má na
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: archív)

Bývalého vrcholového športovca chcú totiž stíhať aj slovenské súdy. Na Dydiho totiž u nás evidujú tri európske zatykače. Prvý na neho vydali pred štyrmi rokmi v Žiline, kde ho odsúdili na osem rokov pre vydieranie, hrubý nátlak, neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a za nedovolené ozbrojovanie.

Druhý zatykač na rodáka z Dubnice nad Váhom vydal v roku 2016 Okresný súd v Trenčíne. Dôvodom bola lúpež aj vydieranie, pre ktoré ho už právoplatne odsúdili. V roku 2017 vydali na Dydiho tretí zatýkací rozkaz. Vydal ho sudca z Nového Mesta nad Váhom pre krivé obvinenie a marenie spravodlivosti. 

Viac o téme: MafiaZatykačCyprusOlympionikRudolf Dydi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu