Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

MIMORIADNA TRAGÉDIA na Myjave! Zastávka zabila dievčatko (†4) pred očami zdesených rodičov: Jeho braček (2) bojuje o život

K tragédii došlo na Myjave. Zobraziť galériu (2)
K tragédii došlo na Myjave. (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

MYJAVA - Obrovské nešťastie na Myjave! V stredu v dopoludňajších hodinách vyvrátil vietor autobusovú zastávku na Staromyjavskej ulici. Udalosť mala mimoriadne tragické následky. O život prišlo len štvorročné dievčatko. Jeho dvojročný braček bojuje o život. Správu priebežne aktualizujeme.

K príčinám a spôsobu odpútania autobusovej zastávky sa vyjadrí znalec príslušného odvetvia, informovala polícia na sociálnej sieti. Podľa ich stanoviska jedno z detí zahynulo po prevoze na lekárske ošetrenie, druhé je v kritickom stave. Na mieste v týchto chvíľach prebiehajú procesné úkony. 

Prečítajte si aj: Smrť Patrika (†14) oplakáva celé Slovensko: Obeť orkánu alebo... verejnosť má na tragédiu svoj názor

Rodinná tragédia

Ako sa pre topky.sk vyjadril riaditeľ Nemocnice s poliklinikou Myjava Henrich Gašparík, udalosť sa odohrala v tesnej blízkosti areálu tohto zariadenia, ktoré taktiež sídli na Staromyjavskej ulici. Nepomohla však ani okamžitá pomoc lekárov. 

"Žiaľ, v okamihu, keď prechádzala okolo päťčlenná rodina, zhodil vietor autobusovú zastávku. Došlo naozaj k veľkej tragédii. Dvaja dospelí a najstaršie dieťa sú v poriadku, štvorročné dievčatko tragédiu neprežilo," priblížil riaditeľ krátko po tragédii s tým, že pôvodne uviedol, že vážne zranenia utrpela aj dvojročná sestrička dievčatka. Neskôr ale nemocnica vyjadrenie upravila a dodali, že išlo o dvojročného chlapčeka. 

To pre topky.sk túto skutočnosť potvrdil aj ďalší dôveryhodný zdroj. Zranený chlapec mal podľa našich informácií utrpieť vážne poranenie hlavy.

K tragédii došlo na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook-Polícia SR)

K nešťastiu sa už vyjadrilo aj mesto Myjava. Upresnilo, že dieťa zabil prístrešok zastávky. "Dnešná udalosť, kedy silný vietor vyvrátil prístrešok autobusovej zastávky pri nemocnici a ten pripravil o život dieťa a druhé ťažko zranil, nás veľmi zasiahla a zarmútila," uviedli na svojej webovej stránke.

V stanovisku mesto ďalej dodalo, že celá vec je v šetrení polície a samospráva okamžite prijala opatrenia na kontrolu všetkých ostatných prístreškov, zariadení a stromov, ktoré by mohol silný vietor poškodiť. "Je nám to veľmi ľúto, vyjadrujeme úprimnú sústrasť rodine dieťaťa a sme pripravení jej akokoľvek pomôcť v tejto ťažkej životnej situácii," uzavrela samospráva.

Správu budeme aktualizovať.

Platia výstrahy

V okrese Myjava od desiatej dopoludnia do piatej podvečer platí výstraha druhého stupňa pred silným vetrom, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 85 až 95 km/h alebo priemernú rýchlosť 60 km/h.

Slovensko sa spamätáva zo škôd: FOTO Silný vietor naďalej sužuje viacero okresov, udrie orkán!

„Táto rýchlosť predstavuje zvýšené nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaná rýchlosť vetra je v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerná a pravdepodobnosť spôsobenia škôd je vysoká,“ varuje hydrometeorologický ústav.

Viac o téme: DieťaVietorSmrťZastávkaMyjava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu